NB I

A levegőbe dobálták, de Egervári inkább a földön járna

A DVTK vezetőedzője úgy érzi, jó úton jár csapata, amellyel a következő bajnokságban már komolyabb célokért küzdene.

Kapcsolódó cikkek

A Haladás hétvégi legyőzésével tíz pontot gyűjtött eddig a tavasszal az OTP Bank Ligában kilencedik helyezett Diósgyőr együttese. A miskolciak irányítását a télen a korábbi szövetségi kapitány, Egervári Sándor vette át, a rutinos szakembert a szombathelyiek elleni siker után a közönség éltette, a játékosok pedig a levegőbe dobálták. A Rangado.hu a találkozóról és az azt követő ünneplésről is faggatta a trénert.

– A szombati meccsre a három héttel ezelőtt lejátszott mérkőzés visszavágójaként tekintettük. A soproni találkozón is közel voltunk a győzelemhez, hiszen nagyon sok kontrát vezettünk az ellenfél kapujára, de az utolsó pillanatokban rosszul passzoltunk, és akkor nem tudtunk nyerni. Ezen a hétvégén azonban eredményesek voltunk. A támadó harmadban jobb megoldások születtek, jobb volt a helyzetkihasználásunk és magabiztosan tudtuk otthon tartani a három pontot. Az ellenfélnek is volt egy jó húsz perce, kettő-null után próbáltak kezdeményezni, de a mérkőzés jelentős részében az történt a pályán, amit szerettünk volna. Nem lehetek elégedetlen még akkor sem, ha sok technikai hiba is becsúszott, de a ritmusváltásokkal abszolút elégedett voltam – mondta Egervári Sándor.

– A lefújás után a játékosok a levegőbe dobálták. Mikor élt át utoljára hasonlót?

– A bajnokságot nyerő jégkorongosok felhőtlen állapotukban szorgalmazták ezt a dolgot, de én azért szeretnék továbbra is a földön járni, nem a levegőben. A játékosaimról is ezt várom, hiszen rendkívül komoly áprilisi hétmeccses sorozatunk lesz, ezért a józanság és a két lábbal a földön maradás alapvetően fontos mindannyiunk számára.

– Hét bajnokin tíz pontot gyűjtöttek eddig a tavasszal. Összességében mennyire elégedett?

– Nem lehetünk megelégedve, hiszen elhullajtottunk néhány olyan pontot, amiért az adott mérkőzés folyamán már megdolgoztunk. Ennek ellenére elégedetlen sem vagyok, mert az elmúlt két és fél hónap munkája a jövőre tekintve mindenképp pozitív. Ez egy folyamat része, amelyben ha nem is nagy léptékkel, de előre tudtunk lépni.

– A csapat játéka is már az elképzelései szerint alakul?

– Igen, helyenként visszakapjuk azokat a dolgokat, amelyekre felkészítettük a csapatot az alapozás során, illetve mérkőzésről mérkőzésre. Egyre jobb egyéni teljesítmények is vannak, ami a jövő szempontjából nagyon fontos.

– Jelenleg kilencedik helyen áll a DVTK, hat egységre a hatodik helytől. Lehet még feljebb araszolni a tabellán?

– Január elején úgy fogalmaztunk, hogy a középmezőnyt nagyon nehéz lesz utolérni. Sokkal inkább a pontok gyűjtésében, és a hazai pályán való eredményes játékban gondolkozunk. Olyan stabilitást szeretnénk megszerezni ezen a tavaszon, amelynek segítségével a következő bajnoki évre komolyabb célkitűzéseket tudunk megfogalmazni saját magunk számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik