NB I

Sesták és Böde duplájával könnyed Fradi-győzelem

Magabiztosan nyert a leendő bajnok a 105 éves Vasas otthonában.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Vasas FC – Ferencvárosi TC 1-4 (1-2)
Illovszky-stadion, játékvezető: Kassai
Vasas: Nagy G. – Romic, Korcsmár, Debreceni, Szivacski – Vida, Risztevszki – Pavlov, Ádám M., Müller – Remili (Könyves N., a szünetben). Vezetőedző: Michael Oenning
Ferencvárosi TC: Dibusz – Dilaver (Gyömbér, 82.), Nalepa, Leandro, Ramírez – Nagy Á., Trinks (Lamah, 73.) – Radó (Nagy D., 60.), Sesták, Gera – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerzők: Pavlov (22.), illetve Sesták (11., 19.), Böde (65., 76.)

A Vasas azzal a tudattal léphetett pályára a mérkőzésen, hogy a kiesés elkerüléséért küzdő közvetlen vetélytársaik közül a Békéscsaba három pontot, a Puskás Akadémia pedig egy pontot szerzett a kora délutáni találkozókon. A kezdő sípszót tehát a kiesést jelentő 11. helyről várta az angyalföldi csapat, ahhoz, hogy ez a mérkőzésén végére ne maradjon így, mindenképpen a győzelem kellett volna. A Ferencváros pedig egy esetleges győzelemmel, és holnap egy kis debreceni segítséggel akár bajnoki címet is ünnepelhetne a forduló végén.

Kisebb ünnepséget rendeztek a mérkőzés előtt a stadionban: a 105 éves Vasast ünnepelték, valamint Kiss Lászlót és Genzwein Ferencet köszöntötték a klub vezetői. A Ferencváros azonban nem viselkedett jó vendégként, és már a 11. percben megszerezték a vezetést Sesták révén. Bödéhez került a labda az ötös előtt, majd három védő szorításából keresztbe passzolta azt, ahol a szlovák légiós érkezett, és nem hibázott (0-1).
Csupán nyolc percet kellett várni Sesták újabb találatára. Ezúttal Nagy Ádám jobb oldali beadását követően volt eredményes a csatár, aki az érkező labdát 14 méterről kapásból a jobb sarokba vágta (0-2).

A Vasas aztán két perccel később a semmiből szépített. Talán először léphették át a félpályát a hazaiak, és egy szabadrúgás után Pavlov nyert fejpárbajt Gera és Dilaver között, ezzel pedig szépített (1-2).

A gólok ellenére azonban gyenge mérkőzésnek lehettek szemtanúi a mérkőzésre kilátogató Vasas-drukkerek, akiknek egy kisebb csoportja becsülettel végigdalolta az első félidőt, míg a vendég nézők – a B-közép távollétében – a gólörömök kivételével alig-alig hallatták a hangukat. A félidő további perceiben egy veszélyes Böde-lövésen kívül nem volt említésre méltó jelenet, a Vasas továbbra is kontrákra építkezett, a vendégek pedig nem tudták feltörni a betömörülő hazai védelmet.

Sajnos a második félidőben sem igazán változott a mérkőzés színvonala, annak ellenére, hogy mindkét vezetőedző cserével próbált meg lendületet vinni csapata játékába. A leglátványosabb jeleneteket azonban csak a pálya borzalmas állapotából eredő technikai hibák jelentették.

A 68. percben aztán jött Böde és a harmadik Fradi-gól: a csereként beállt Nagy Dominik húzott el a bal oldalon, a középre adott labdáját pedig Böde két védő mellől a bal alsó sarokba lőtte (1-3). Mivel a Vasas egyáltalán nem volt veszélyes ellenfele kapujára, így a harmadik vendég gól tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést. A gólgyártásnak azonban még nem volt vége. A hazaiak kapusa, Nagy Gergely rosszul mozdult ki kapujából, és buktatta Nagy Dominikot a büntetőterületen belül. A jogosan megítélt tizenegyest Böde nagy erővel a kapu közepébe lőtte (1-4).

A 88.percben láthattuk a legnagyobb angyalföldi lehetőséget, Szivacski húzódott előre és kapott jó labdát a tizenhatoson belül, ám a fiatal játékos nagy helyzetben nem talált kaput.
A Vasas egyáltalán nem nehezítette meg a Ferencváros dolgát a mérkőzés során, támadásban nagyon inaktívak voltak, védekezésben pedig nagyon sok hibát követtek el. A Ferencváros félgőzzel is simán és megérdemelten verte meg az ellenfelét, akiknek ilyen játékkal nagyon nehéz lesz bennmaradniuk az első osztályban.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára értékelte:

– Elég gyámoltalanul kezdett a Vasas, és ezt egyből ki is használta a Ferencváros. Nulla-kettőnél úgy nézett ki, hogy egy nagyon sima mérkőzés lesz, ami a végén meg is valósult. A második félidőben változott valamelyest a játék, bátrabb lett a Vasas, jobban odatették magukat a játékosok. Ennek ellenére eredménytelenek voltak, a Ferencváros félgőzzel is simán hozta a találkozót. A hazaiak megpróbáltak mindent, de összességében ennyit tud jelen pillanatban a csapat. Úgy gondolom, hogy a védekezésnél és a támadásoknál is óriási problémák vannak az angyalföldieknél. Nem látok a jelenlegi keretben olyan csatárt, aki minőségi lenne és veszélyt jelentene. Akár szorosabb is lehetett volna a mérkőzés, mivel véleményem szerint két tizenegyest sem adott meg a játékvezető a piros-kékeknek.

Olvasói sztorik