NB I

Lemaradt a Puskás-Vidiről? Nem történt semmi!

Halál unalmas gól nélküli döntetlen két szürke csapat mérkőzésén. Ez volt a felcsúti találkozó, kérdés, kinek jó ez az eredmény.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Puskás Akadémia – Videoton 0-0
Pancho Aréna 1718 néző. Játékvezető: Solymosi
Puskás Akadémia: Pajovics – Pauljevics, Fiola, Kelic, Forró – Csurko, Zsidai, Mészáros, Bacelic-Gric (Lipcsei, 91.), Pekár (Márkvárt, 61.) – Sallai (Zsótér, 61.). Vezetőedző: Robert Jarni
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicius, Juhász, Stopira – Simon, Pátkai – Oliveira (Géresi, 68.), Kovács (Haraszti, 64.), Suljic – Feczesin Vezetőedző: Horváth Ferenc

A két együttes pár hete izgalmas meccset játszott egymással Felcsúton, akkor a hajrában tíz emberrel játszó Puskás Akadémia a 94. percig őrizte a gól nélküli döntetlent, de Feczesin fejese végül meghozta a Videoton győzelmét. Igaz, a piros-kékek azóta nem is tudtak nyerni, gólt is alig szereztek, pocsék formában vannak.

Az első félidő ezúttal sem azt ígérte, hogy változik a helyzet. Ahhoz helyzet is kellett volna, mármint a kapuk előtt. De az első negyedórában semmiféle komoly veszély nem alakult ki. A 16. percben Pátkai elesett a 16-oson belül, de Solymosi nem ítélt 11-est. Stopira mindenesetre belelkesedett, kisebb szólóba fogott, de végül blokkolták a lövését.

A Puskás a kiesőzónából próbál menekülni, ehhez képest nem nagyon tudott érdemi helyzetet összehozni, igaz, a Vidi sem, Feczesin távol próbálkozása jelentett némi esélyt, de Pajovics összeszedte a labdát. Aztán három sárga lap jelezte, hogy van a felekben némi harci kedv, majd a félidő hajrájában Pekár kihagyta a hazaiak első komolyabb lehetőségét – és véget is ért az első játékrész.

Fotó: vidi.hu

A második félidő Vidi-lehetőséggel kezdődött, Feczesin nem akart a véghajráig várni a góllal, de Oliveira lekészítése után hajszállal mellé lőtt. Sajnos illúzió volt azt gondolni, hogy ettől jobb lesz a meccs, a következő negyedórában szinte semmi nem történt. Robert Jarni kettős cserével próbált életet lehelni a meccsbe, vagy legalább saját csapatába. Aztán Horváth Ferenc is cserélt kettő, igaz, nem egyszerre – ezen a meccsen már ez is eseménynek számított, igen, ennyire volt érdekes a játék.

A 69. percben Pajovics megmozgatta magát, lekapta Feczesin elől a labdát egy beadás után. Aztán unatkozott tovább, mert a két csapat a mezőnybeli gyömöszölésen kívül semmire se volt képes. A második félidő idegkímélő szolid focizgatással telt el, mintha a két csapatnak tökéletesen mindegy lett volna, mi történik. A fehérváriak talán abban bíztak, hogy az 5 perces ráadás most is meghozza a góljukat…

Ehelyett a legvégén majdnem a másik végén csattant az ostor, Márkvárt lövésével megnyerhette volna a meccset a Puskás, Kovácsik azonban bemutatta egyetlen, de annál fontosabb védését. Így maradt a 0-0, ami a csapatoknak se jó, a nézőkről nem is beszélve. A Vidinek ez volt az első idegenbeli döntetlenje a bajnokságban, hogy valami érdekeset is mondjunk a teljesen érdektelen találkozóról.

– Érzésem szerint igazságos a döntetlen. Egy-egy nagy helyzet volt mindkét oldalon. A meccs nagy részében a két tizenhatos között folyt a játék, a Videoton kicsit többet birtokolta a labdát, de nem volt sok látszata. A felcsútiaknak minden pont fontos, ezért valamennyire érthető, hogy kevesebbet kockáztattak. A Videotonnál elvárás a dobogó, nem tudom, miért nem vállaltak többet. Kikapni egyik csapat sem akart, ebből kerekedett ki az, amit láttunk. A Puskás a biztonságos védekezést elég jól megoldotta, ezáltal meddő volt a Vidi támadójátéka – értékelte a találkozót a Rangadó.hu szakértője, Sallai Tibor, a Puskás Akadémia utánpótlás-edzője.
Olvasói sztorik