NB I

Nyaralni ment Békéscsabára az Újpest; kivárja a Fradi a bajnoki címet

Videók és edzői nyilatkozatok a 26. fordulóból.

MTK – Debrecen 1-0

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Azt gondolom, az első félidőben kiegyenlített volt a meccs, nem volt nagy iram, nem voltak helyzetek. A második félidőben a Debrecen nekünk jött, de Hegedüs Lajos bravúrjainak köszönhetően nem kaptunk gólt. Lőnünk viszont sikerült, így szerencsére miénk a három pont, ilyen a futball.

Kondás Elemér, DVSC: – A mérkőzés előtt beszéltünk róla, hogy egy momentum lehet a döntő ezen a találkozón, sajnos így is lett. Mi kihagytunk rengeteg lehetőséget, míg az MTK talált egy gólt, így megnyerte a találkozót.


Vasas–Ferencváros 1-4

Thomas Doll, Ferencváros: – Mindkét fél számára intenzív meccs volt. Két ékkel játszottunk, így az ellenfélnek eggyel több embere volt a középpályán, ennek ellenére jó játékot mutattunk a játéktér minőségét is figyelembe véve. A bekapott gólnál hibáztunk, ilyen sztenderd szituációt nem szabadna elhibázni. A második félidő elején jól játszott a Vasas, mi nem találtuk a ritmusunkat. Ezt kibekkeltük, majd felébredtünk. Természetesen boldogok vagyunk, és sok sikert kívánunk a hátralévőkben a jubiláló Vasasnak. Nagyon támadóan álltunk fel, Radó rengeteget dolgozott, de Nagy Dominik beállásával stabilizáltuk a középpályát, és remekül is játszott. Nem rajtunk múlik, hogy mikor leszünk bajnokok, nekünk az a fontos, hogy mi jól teljesítsük. A klub, a csapat kiérdemelte ezt a címet, most már ki tudjuk várni, hogy végleg a miénk legyen.

Michael Oenning, Vasas: – Thomas pontosan értékelt, szerettük volna nyitottabbá tenni a meccset, de hamar kaptunk két gólt. Utána megnyugodtunk, a szünetben sikerült felpörgetni magunkat. Ez látszott is tizenöt percig, a harmadik Fradi-találat után az eldőlt, hogy nem szerzünk már gólt, utána volt, aki leeresztett. A csapat él és szeretne bent maradni. Több gólra van szükségünk, a Fradi megérdemelten lesz bajnok.

forrás: ulloi129.hu


Békéscsaba–Újpest 1-0

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – A csapat végig nagy akarással játszott. Már az első félidőben is voltak helyzeteink, de azok kimaradtak, vagy több alkalommal is Balajcza kapus védett bravúrral. Fordulás után fokoztuk a nyomást a fővárosiakra, ezt igazolja, hogy sorra rúgtuk a szögleteket, és végül egy sarokrúgás után Paukner megszerezte a három pontot érő találatot. Végig hittünk a győzelemben, a fiúk ma is bizonyították, hogy képesek jó teljesítményt nyújtani, és, hogy helyük van az NB I-ben.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Úgy érkeztünk Békéscsabára, mintha nyaralni jöttünk volna és ennek meg is lett a következménye. Nem voltunk ott fejben, az első tizenöt-húsz percben ugyan kialakítottunk pár helyzetet, de utána semmit sem tudtunk felmutatni. Úgy gondolom, hogy egy mérkőzést el lehet veszíteni, de csak emelt fővel, úgy, hogy mindent megtettünk a sikerért. Sajnos ma nem ezt a hozzáállást láttam a csapatnál, rendkívül csalódott vagyok a játékosaim alulmotiváltsága miatt. A következő bajnoki összecsapásig még van szűk két hetünk, hogy rendezzük a sorainkat, és felkészüljünk a Puskás elleni meccsre.

forrás: 1912elore.hu, ujpestfc.hu


Puskás Akadémia – Videoton 0-0

Robert Jarni, Puskás FC: – Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra. Mindkét csapat nagyon hajtott, nagyon küzdött, gólokat szeretett volna szerezni. Ami az igazi nagy gólhelyzeteket illeti, nekik az első félidőben volt egy, nekünk a másodikban kettő is, de összességében reális eredmény a döntetlen. Számunkra minden nagy csapat ellen sokat ér az egy pont is, ez most sincs másként.

Horváth Ferenc, Videoton: – Kezd már egy kicsit unalmas lenni, amit mondok, hiszen minden meccsen ugyanaz történik. Többet birtokoljuk a labdát, megyünk előre, de nincs meg az átütő erő a játékunkban. Nagyon jó első félidőt játszottunk, arra kértem a fiúkat, hogy ugyanúgy menjenek előre a folytatásban is, de utána kicsit szétestünk. Görcsös akarásba ment át a meccs, mindenki szerette volna minél előbb eldönteni a három pont sorsát, de végül senkinek nem sikerült. A múlt hetihez képest jobban forgattuk a labdát és gyorsabban is játszottunk, főleg az első félidőben, de ami a góllövést illeti, ma sem szakadt át a gát. Szegény Verebes Józsi bácsi mondta ilyen helyzetekben, hogy egyszer majd valaki nagyon beleszalad a késbe – én már nagyon várom ezt.

forrás: puskaskademia.hu, vidi.hu


Diósgyőr – Sz. Haladás 3-0

Egervári Sándor, DVTK: – Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, viszonylag korán föl is tudtuk törni az ellenfél védelmét. Megnyugtató volt az első félidőbeli teljesítményünk. A második játékrészben többet kockáztatott a Haladás, azonban sikerült két újabb gólt elérnünk, amivel itthon tartottuk a három pontot. Jobb mérkőzés is kikerekedhetett volna, mindkét csapat labdabiztosabb lett volna, ha nincsenek a talajhibák. De így sem lehetünk elégedetlenek a mai napon.

Mészöly Géza, Haladás: – Az első és a második félidőt is jól kezdtük, különösen a másodikat, amikor rendeztük a sorokat. Sajnos mindkét félidő elején gólt kaptunk, ez felhozta a DVTK-t, minket pedig megfogott. Egy-nullnál és kettő-nullnál próbáltunk újítani, volt is lehetőségünk – Ugrai Roland vagy Medgyes Zoltán előtt – de ezeket nem tudtuk kihasználni. Ma egy Elek Ákossal jobb volt a DVTK, megérdemelten nyert, gratulálok neki.

forrás: dvtk.eu, haladas.hu


Bp. Honvéd – Paks 2-0

Marco Rossi, Honvéd: – Nem túlzás azt állítani, hogy ezen a mérkőzésen jól játszottunk. Egyértelműen az ellenfél fölé kerekedtünk, taktikailag tökéleteset nyújtottunk. Teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Az időjárási körülmények sajnos megviselték a pályát, ezért nem alakult ki folyamatos, technikásabb játék. Ez kicsit hátráltatott minket, de összességében elégedettek lehetünk az eredmény és a teljesítményünk miatt is. Ha a tavaszunkat nézzük, azt lehet mondani, hogy csak az MTK és a Diósgyőr ellen nem játszottunk jól, a többi mérkőzésünkön viszont felülmúltuk ellenfelünket, még akkor is, amikor kikaptunk a Haladástól vagy döntetlent játszottunk a Vasassal. Azokon a mérkőzéseken nem csak mi hibáztunk, más tényezők is befolyásolták az eredményt. Egymás után két meccset nyertünk, amiből még szép sorminta lehet. Azért is vagyok ennyire elégedett a mostani eredménnyel, mert a Paks ellen mindig nehéz játszani. Ugyanakkor ha néhány helyzetben jobb döntéseket hoznak a játékosaim, akkor több is lehetett volna közte. Azonban a mutatott játék miatt egyáltalán nincs hiányérzetem.

Csertői Aurél, Paks: – Ebben a szezonban ilyen rosszul még nem futballoztunk. Nem csak egy két játékos, hanem az egész csapat. A Honvéd könnyedén nyert, még ennél is több gólt szerezhetett volna. Mi nem voltunk veszélyesek ellenfelünk kapujára. Mélyen tudása alatt teljesített mindenki, mind egyénileg, mind csapatszinten. Nem tudok mit mondani, szomorú vagyok és szégyellem magam, remélem ezt teszik a játékosok is. Keressük az okokat, és bízom benne, hogy a következő mérkőzésen kijavítjuk ezt a hibát.

forrás: honvedfc.hu, paksifc.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik