NB I

Eppel duplájával verte a Honvéd a Paksot

Újra nyertek a budapestiek, sorozatban negyedszer kapott ki idegenben a Paks.

OTP Bank Liga, 26. forduló

Bp. Honvéd – Paksi FC 2-0 (1-0)
Bozsik-stadion, játékvezető: Szabó Zs.
Honvéd: Horváth A. – Botka, Kamber, Bobál, Lovrics – Nagy G., Vasziljevics (Ikenne-King, 82.), Hidi, Baráth – Youla (Holander, 61.), Eppel (Constantinescu, 86.). Vezetőedző: Marco Rossi
Paks: Székely – Papp K., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kulcsár D., Bertus (Hahn, 72.), Koltai (Kecskés, 72.), Szakály D. – Bajner (Balázs, 67.), Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Eppel (7., 63.)

Az előző körben a Debrecent idegenben leiskolázó Honvéd a Vasast legyűrő Paksot fogadta a magyar élvonal 26. fordulójában. Bár mindkét csapat nyert az előző körben, egyik gárda sem várhatta éppen kedvező előjelekkel a meccset, hiszen a Honvéd tavaly július óta nem tudott két egymást követő bajnokin nyerni, míg a Paks utóbbi öt idegenbeli találkozóján maradt nyeretlen. Egy döntetlennel mindkét csapat negatív szériája megmaradna, ráadásul a statisztika szerint is az iksz a legvalószínűbb: a két csapat eddigi 20 NBI-es találkozójából tízen nem jutottak dűlőre a csapatok.

A Honvéd azonban egyértelműen otthon akarta tartani a három pontot, Youla beadásából Baráth már a 2. percben veszélyeztetett, ám ekkor, és a három perccel későbbi Youla-helyzetnél még résen volt Székely. A 7. percben azonban már tehetetlen volt a kapus: Nagy egy labdaszerzést követően középre lőtte a labdát, Eppel pedig remekül érkezett, és a védőjét megelőzve a hálóba bombázta a játékszert (1-0). A gól után egy kicsit lelassultak az események, a hazaiak elégedettek voltak a jó kezdéssel, a Paks pedig láthatóan nehezen ébredt fel a korai Honvéd-rohamok okozta sokkból.

A 25. perc környékén pörögtek fel újra az események, és ismét csak a fővárosiak révén. Előbb Vasiljevics elől tisztáztak a tolnaiak az utolsó pillanatban, majd Eppel ügyetlenkedett el egy helyzetet. Ezt követően az Eppel-Youla páros egy szép összjátékának eredményeként már a paksi hálóőr is verve volt, de Szabó vetődve érkezett és menteni tudott. Beszorította a Honvéd a Paksot, érett a második gól, de Youla életerős bombáját Székely fogta hatalmas bravúrral, az ezt követő szögletben pedig Baráth tiszta helyzetből fölé bólintott. Az első 45 perc végén még egy oldalhálóba csapódó Hidi-szabadrúgás jelentett veszélyt, a vendégek pedig hálát adhattak a sorsnak a 1-0-s félidei eredményért.

A második játékrészt ott folytatta a Honvéd, ahol az elsőt abbahagyta: egy szabadrúgás után Kamber éppenhogy csak mellé lőtt, majd Hidi kapáslövését tornázta Székely a kapu felé. Pár veszélyes szöglettel és beadással azért a Paks is jelezte, hogy az első félidővel ellentétben a pályán van, de Horváth és a budapesti védelem állta a sarat.

Hiába éledezett a Paks, a hazaiak szereztek újabb gólt: egy beívelt szabadrúgásba Székely rosszul ért bele, a labda a háta mögé pattant, és bár még megpróbált utánanyúlni, a szemfüles Eppel a testével védte, majd a hálóba segítette a játékszert (2-0). A második gól eldöntötte a mérkőzést, érezték ezt a csapatok is. Egy kaput elkerülő Papp-fejesen kívül már helyzeteket sem nagyon alakítottak ki, a találkozó további részét csak a folyamatos cserék színesítették, a vége: Honvéd-Paks 2-0.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:
– A Paksot igazi mumusnak vélik a Honvédnál, de ezt a mai kilencven perc alatt nem igazolták a vendégek, amihez persze kellett egy remek hazai gárda is. Az első félidőben akár két-három gólt is szerezhettek volna a piros-feketék, sorra alakították ki a helyzeteket, miközben a Paks semmiféle veszélyt nem jelentett. Eppel gólja külön dicséretet is érdemel, gyönyörű összjátékból született. A második félidő már hagyott némi kívánnivalót maga után, a gól is kicsit szerencsés volt, de a Paks továbbra sem volt veszélyes, így teljesen megérdemelt a hazaiak sikere.

Olvasói sztorik