NB I

Torghelle: nem kell hanyatt dobni magunkat, este számolják a libákat

A csatár izomfáradtság miatt hagyta ki a Haladás elleni bajnokit, ám a Debrecen elleni rangadón már szeretne játszani.

Remek tavaszi formájának köszönhetően feljött a második helyre a bajnokságban MTK, amely két döntetlen után zsinórban három győzelmet szerzett. A kék-fehérek az Újpestet, a Honvédot és legutóbb a Haladást is két vállra fektették, a következő fordulóban pedig a negyedik DVSC lesz az ellenfelük. Az MTK vezéralakja, a rutinos Torghelle Sándor a Rangadónak értékelte az eddigi szereplést.

– Pozitív a tavaszi teljesítményünk, de ettől még nem kell hanyatt dobni magunkat. Van még vissza kilenc mérkőzés, és ahogy szokták mondani, este számolják a libákat. Az a lényeg, hogy akkor legyünk dobogót érő helyen, amikor lefújják a bajnokságot – mondta Torghelle Sándor.

– Tizenegy pontot szereztek és még veretlenek eddig tavasszal. Minek köszönhető a remek forma?

– A csapatunk erősségét mutatja, hogy ennyi pontot gyűjtöttünk, és hogy még nem kaptunk ki. Amikor kevés lehetőségünk akadt, azt is ki tudtuk használni, gólt tudtunk szerezni. Fontos még, hogy nagyon stabil volt a védekezésünk, nem tudtak minket áttörni, alig kaptunk gólt. A csapatrészeink erősek, ezáltal eredményesek vagyunk.

– Mi változott a tavaszi szezon előtti edzőváltás óta? Jót tett a csapatnak Teodoru Vaszilisz kinevezése?

– Sok minden változott, mert visszatértünk arra a stílusra, amit régebben is képviselt az MTK, és visszaálltunk a korábbi játékrendszerre is. Olyan edző vette át a csapat irányítását, aki jól ismeri az MTK-t, és kötődik a klubhoz. Mondhatjuk, hogy jót tett a váltás, de majd a szezon végén tudunk végleges választ adni. Eddig mindenképp pozitív, és remélhetőleg a továbbiakban is ilyen lesz.

– A hétvégén a DVSC elleni rangadó következik. Milyen találkozóra számít?

– Nem lesz könnyű meccs, hiszen ismét a Vasas pályáján játszunk. Szerintem a debrecenieknek sem lesz jó, hogy azon a talajon kell pályára lépniük, amelyet nemrégiben kritizáltak. Egyszer már megtapasztalták a tavasszal, hogy milyen az a pálya, nem tudom, nekik miért jó, hogy megint azon akarnak játszani, de ők tudják. Biztosan nem lesz színvonalas mérkőzés, mert szinte lehetetlen azon a talajon normálisan futballozni. Meg kell küzdenünk az ellenféllel, a labdával, hogy egyáltalán át tudjuk venni. Érdekes összecsapás lesz, de ezzel meg kell birkózni.

– Legutóbb a Haladás ellen kisebb sérülés miatt nem lépett pályára. Felépült már, a Loki ellen tudja vállalni a játékot?

– Nem is sérülésről volt szó, csak izomfáradtságról. A hétvégén pihentem vele, illetve jártam kezelésekre, úgyhogy túl vagyok rajta. Több mint valószínű, hogy ott lehetek a pályán a DVSC ellen, persze ha az edző is úgy akarja. Rajtam nem fog múlni, szeretnék ott lenni a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik