NB I

Dániát fogadja az U18-as válogatott

Az U18-as válogatott tagjai a nemzeti ünnepen sem pihennek, kedden 16 órától felkészülési mérkőzést játszanak a dán korosztályos csapattal.

Az 1998-as születésű korosztály válogatottja már javában az őszi Eb-selejtező tornára készül, és az év eleji edzőtáborozások után a héten lejátssza első idei nemzetközi mérkőzéseit is. Az Oscar Corrochano vezette gárda kedden 16 órától, csütörtökön pedig 11 órától fogadja a dán válogatottat Telkiben. Az edzőtáborozásra a válogatott két légiósa is hazautazott, Tajti Mátyás és Bíró Bence egyaránt a szakmai stáb rendelkezésére áll a két összecsapáson.

Oscar Corrochano a válogatott februári összetartásán már megismerte a játékosok nagy részét, de akkor a légiósok mellett a Honvéd játékosai sem tudtak részt venni az edzőtáborban, így a szövetségi edző néhány kerettaggal ezen a héten találkozik először. A szakember az mlsz.hu-nak elmondta: az első összetartás még elsősorban az ismerkedésről, a labdarúgók felméréséről szólt, de az e heti edzőtáborozáson már megkezdődik a taktikai elemek begyakorlása, emellett egy jó erőkből álló ellenféllel szemben adhatnak számot aktuális formájukról a fiatalok.

Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest) Gundel Takács Bence (Puskás Akadémia) Vajda Dániel (SZTK)

Védők: Szalai András (MTK Budapest) Patik Márton (Ferencváros) Tóth Bence (Puskás Akadémia) Tóth Dávid (ETO FC Győr) Rétyi Tamás (Puskás Akadémia) Gergényi Bence (Budapest Honvéd) Nagy Zsombor (MTK Budapest)

Középpályások: Vogyicska Bálint (MTK Budapest) Bayer Bence (MTK Budapest) Tajti Mátyás (Barcelona) Szabó Bence (Puskás Akadémia) Takács Ronald (MTK Budapest) Hinora Kristof (MTK Budapest)

Támadók: Kovács Dávid (Vasas) Bíró Ákos (Budapest Honvéd) Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd) Kamarás György (Budapest Honvéd) Bíró Bence (Guimares) Dragoner Filip (Ferencváros) Vajda Roland (Budapest Honvéd) Ekker Milán (ZTE FC)