NB I

Dániát fogadja az U18-as válogatott

Az U18-as válogatott tagjai a nemzeti ünnepen sem pihennek, kedden 16 órától felkészülési mérkőzést játszanak a dán korosztályos csapattal.

Az 1998-as születésű korosztály válogatottja már javában az őszi Eb-selejtező tornára készül, és az év eleji edzőtáborozások után a héten lejátssza első idei nemzetközi mérkőzéseit is. Az Oscar Corrochano vezette gárda kedden 16 órától, csütörtökön pedig 11 órától fogadja a dán válogatottat Telkiben. Az edzőtáborozásra a válogatott két légiósa is hazautazott, Tajti Mátyás és Bíró Bence egyaránt a szakmai stáb rendelkezésére áll a két összecsapáson.

Oscar Corrochano a válogatott februári összetartásán már megismerte a játékosok nagy részét, de akkor a légiósok mellett a Honvéd játékosai sem tudtak részt venni az edzőtáborban, így a szövetségi edző néhány kerettaggal ezen a héten találkozik először. A szakember az mlsz.hu-nak elmondta: az első összetartás még elsősorban az ismerkedésről, a labdarúgók felméréséről szólt, de az e heti edzőtáborozáson már megkezdődik a taktikai elemek begyakorlása, emellett egy jó erőkből álló ellenféllel szemben adhatnak számot aktuális formájukról a fiatalok.

Az U18-as válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (MTK Budapest) Gundel Takács Bence (Puskás Akadémia) Vajda Dániel (SZTK)

Védők: Szalai András (MTK Budapest) Patik Márton (Ferencváros) Tóth Bence (Puskás Akadémia) Tóth Dávid (ETO FC Győr) Rétyi Tamás (Puskás Akadémia) Gergényi Bence (Budapest Honvéd) Nagy Zsombor (MTK Budapest)

Középpályások: Vogyicska Bálint (MTK Budapest) Bayer Bence (MTK Budapest) Tajti Mátyás (Barcelona) Szabó Bence (Puskás Akadémia) Takács Ronald (MTK Budapest) Hinora Kristof (MTK Budapest)

Támadók: Kovács Dávid (Vasas) Bíró Ákos (Budapest Honvéd) Tömösvári Bálint (Budapest Honvéd) Kamarás György (Budapest Honvéd) Bíró Bence (Guimares) Dragoner Filip (Ferencváros) Vajda Roland (Budapest Honvéd) Ekker Milán (ZTE FC)

Olvasói sztorik