NB I

Rossi még sosem győzte le a DVSC-t, most sikerült

Videók és edzői nyilatkozatok.

Ferencváros – Puskás Akadémia 4-0

Thomas Doll, FTC: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, az első félidőben voltak nehézségeink. Minden hiányzott, a bátorság, a magabiztosság. Nem is volt más választás, mint a cserék, ezek után jobban teljesítettünk, gyorsabbak voltunk. Domináltunk, nyugodtak voltunk, sokat futottunk, ez a jellemző ránk idehaza. Nagy Dominik, Sesták és Böde nagyon jól játszottak a második félidőben. Gerát azért kíméltük, mert szükség lesz rá később. Jó volt látni, hogy többször is betaláltunk, lekerült talán a teher a csapatról. Amíg én a Fradi edzője vagyok, azok játszanak, akik a legjobbak, nem a kor, nem a tesztelés számít, hanem, hogy a bajnokságot, a Magyar Kupát megnyerjük.

Robert Jarni, Puskás FC: – A hatvanadik percig partiban voltunk, az első félidőben helyzeteink is voltak. Utána a Fradi abszolút jobb volt, teljes joggal húzta be a meccset. Azt, hogy miért estünk vissza, azt házon belül szeretnénk rendezni. Nagyon hullámzó a teljesítményünk, ez egy érési folyamat része.

forrás: ulloi129.hu


Debreceni VSC – Bp. Honvéd 0-3

Kondás Elemér, DVSC: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondani. Nagyon csalódott vagyok, mert rendkívül gyengén teljesítettünk. Ellenfelünk a mai napon lefutballozott minket. Lassan és tompán játszottunk, rengeteg rossz magoldást választottunk, kevés lehetőségünk adódott a gólszerzésre. Figyelmetlenek voltunk, a Honvéd pedig minden hibánkat könyörtelenül kihasznált. Szervezetten védekezett ellenfelünk, elöl a két gyors csatáruk megkeserítette a védőink dolgát. Rengeteg hiba jellemezte a játékunkat.

Marco Rossi, Honvéd: – Volt egy hétközi forduló, mi szerdán léptünk pályára, így erre a mérkőzésre csak csütörtökön és pénteken tudtunk készülni. A mai találkozón 3-5-2-es hadrendben álltunk fel, mert tudtuk, ez lehet eredményes a Debrecen ellen, és bejött. A Loki ellen még nem sikerült nyernem edzőként, örülök, hogy végre összejött.

forrás: dvsc.hu


Újpest – Diósgyőr 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagyon nehéz összecsapáson vagyunk túl, a Diósgyőr bárhol is legyen a tabellán, mindig komoly ellenfélnek számít. A teljes meccs folyamán nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket, de egészen a találkozó végéig nem találtuk az utat a vendégek kapujába. Megérdemelten nyertük meg a mai mérkőzést, de még mindig van hova fejlődnünk. Ha eredményes csapat szeretnénk lenni és komoly célokat akarunk kitűzni magunk elé, akkor majd olyankor is gólt, gólokat kell szereznünk, amikor nem megy olyan jól a játék.

Egervári Sándor, DVTK: – Küzdelmes mérkőzés volt, kioltotta egymást a két csapat. Inkább a védekezésben jeleskedtünk, nem volt annyi dinamika a csapatban, mint amennyi korábban megvolt. Egy döntetlenszagú mérkőzésen belehibáztunk. Nem érdemeltünk győzelmet, de vereséget sem. Ilyen a futball: ma tőlünk vette el ezt a lehetőséget. Gratulálok az ellenfélnek!

forrás: ujpestfc.hu, dvtk.eu


MTK – Sz. Haladás 3-1

Teodoru Vaszilisz, MTK: – Kanta és Torghelle nélkül, csapatként készültünk, mert Sanyi szereplését nem akartunk kockáztatni, hosszú még a bajnokság. Az első félidőben a középpályás védekezésünk nem volt megfelelő, ezt a második játékrészre korrigáltuk, és bátrabb, lendületesebb játékra váltottunk. Csak a végén cseréltem, mivel rendben volt a társaság. Bíztam a csapatban, és még nem foglalkozom a helyezéssel, mindig csak a következő találkozó lebeg a szemem előtt. Gratulálok a srácoknak!

Mészöly Géza, Haladás: – Nagy dolog az MTK Budapest ellen megszerezni a vezetést, mert kinyílnak, és nem tudják a saját játékukat játszani. Sajnos gyorsan egyenlítettek, így előnyünk nem érvényesült. Sok múlt a mentalitáson, ami ellenfelünknél jobban érvényesült. Nálunk is, náluk is két-két meghatározó játékos hiányzott. A kék-fehérek sokat tettek a győzelemért, és megérdemelték azt.

forrás: mtkbudapest.hu


Paksi FC – Vasas 2-0

Csertői Aurél, Paks: – Nehezen alakult ki a játékunk, egy kicsit rossz felfogásban is játszottunk a mérkőzés elején. A Vasas elég agresszív volt, de még így sem tudták ők se azt játszani, amit szerettek volna. El kell ismerni, hogy a gólig nem történt igazából semmi komolyabb említésre méltó. Viszont ahogy megszereztük a vezetést megnyugodtunk, és már jobban ment a foci. Ellenfelünk a második félidőben felívelgette a labdát, ami elég lutri játék, mind az ő, mind a mi számunkra. Szerencsére ezeket a szituációkat kivédekeztük, és akadt egy két ígéretes támadásunk is. A második gólunk is egy ilyen végén született. Szerintem megérdemelten nyertük meg azt a mérkőzést.

Michael Oenning, Vasas: – Meg akartuk nyerni ezt a meccset. Nem volt látványos mérkőzés, ez volt a harmadik meccsünk egy hét alatt. Sajnos egy szerencsétlen gólt kaptunk az első félidő derekán. Később hektikus volt a játék, amit a sok sárga lap is jelzett, majd belefutottunk egy kontratámadás utáni gólba. Mindkét csapat számára nagyon fontos párharc volt ez, a Paks így győzelmével megszökött a kieső zónától, míg számunkra élet-halál kérdés volt, hogy pontokat szerezzünk. Sajnos nem sikerült. Passzjátékunk sem működött úgy, ahogy kellett volna, de az is gond, hogy nem tudjuk a gólhelyzeteinket értékesíteni. Természetesen nem vagyok elégedett az eredménnyel, így nagyon nehéz lesz bennmaradni, hogy 6 meccsen 1 gólt szereztünk. Így nem panaszkodhatunk, hogy ott állunk ahol, vagyis a kieső helyen. De még van 8 forduló hátra és hiszem, hogy még bennmaradhatunk, mert olyan ellenfelek következnek, amelyek játsszák a focit, akik ellen talán könnyebb lesz focizni. Minden hátralévő meccs fontos a számunkra, mert még az utolsó fordulóban is eldőlhet, hogy melyik lesz az a két csapat, amelyik kiesik.

forrás: paksifc.hu, vasasfc.hu

Olvasói sztorik