NB I

Strestík duplázott, zsinórban harmadszor nyert az MTK

A fővárosi kék-fehérek Dunaújvárosban 3-1-re győzték le a Haladást.
OTP Bank Liga, 25. forduló
MTK – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (1-1)
Dunaújváros, 348 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
MTK: Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Vass, Thiam – Gera, Strestik (Hajdú, 92.), Hrepka (Deutsch, 89.) – Nikacs (Baki, 91.). Edző: Teodoru Vaszilisz
Haladás: Király – Schimmer, Jagodics, Wils Stef, Gaál – Iszlai, Kovács – Williams (Medgyes, 60.), Németh M. (Nagy P., 75.) , Ugrai – Popin (Martínez, 68.). Edző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Thiam (16.), Strestík (59., 77. tizenegyesből) illetve Ugrai (12.)

Az Újpest és a Honvéd legyőzése után Dunaújvárosban fogadta a Haladást az MTK az OTP Bank Liga 25. játéknapján. Jobban kezdték a találkozót a vendég szombathelyiek, de Németh Márió nyolcadik percben eleresztett lövése Hegedüs kapuja mellé szállt. A 12. percben aztán vezetést szerzett a Haladás: Ugrai okosan jutott túl a védőjén, majd higgadtan gurított a kapuba. (0-1)

Sokáig azonban nem örülhettek a szombathelyiek, ugyanis négy minutummal később Nikacs passza után Thiam hatalmas gólt rúgott Királynak, a válogatott hálóőr tehetetlen volt a lövésnél. (1-1)

A félidő derekán újra megszerezhette volna a vezetést a Hali, Németh Márió ugrott ki a védők között, de Poór Patrik az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Az első játékrész második felében gyengébb színvonalon futballoztak a csapatok, helyzeteket sem láthattak a nézők.

Sajnos a második félidő sem indult túlságosan eseménydúsan, az első tíz percben nem forogtak veszélyben a kapuk. Az 59. percben aztán kihasználta az adódó lehetőséget az MTK: Bese remekül tört előre a jobboldalon, egészen a 16-oson belülre jutott, középre adását pedig Strestík közelről az üres kapuba passzolta. (2-1)

Teljesen megfogta a szombathelyieket a gól, nem sokkal később az első félidőben már eredményes Thiam a kapufát találta el, megúszta az újabb bekapott gólt a Haladás. A 77. percben Jagodics buktatta a 16-oson belül Gerát, a büntetőt Strestík értékesítette. (3-1)

A 80. percben Király bravúrral tolta szögletre Gera Dániel 21 méteres bombáját, így az eredmény már nem változott, 3-1-re nyert az MTK.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik