NB I

Kiütés lett a vége

Böde Dániel meglőtte a 15. gólját is a bajnokságban, a Ferencváros hazai pályán 4-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 4-0 (0-0)
Groupama Aréna, játékvezető: Bognár
FTC: Dibusz – Dilaver, Csukics, Leandro, Ramírez – Pintér Á. (Nagy Á., a szünetben), Trinks (Sesták, 64.) – Lamah, Radó, Varga R. (Nagy D., a szünetben) – Böde . Edző: Thomas Doll
PFLA: Pajovic – Pauljevic, Lipcsei, Fiola, Forró (Dinjar, 86.) – Bacelic-Grgic, Zsidai – Csurko, Pekár (Castillion, 74.), Mészáros – Sallai (Zsótér, a szünetben). Edző: Robert Jarni
Gólszerzők: Lamah (68., tizenegyesből), Böde (71., 85 – a második tizenegyesből), Radó (89.)

A listavezető Ferencváros a kiesés elől menekülő Puskás Akadémiát látta vendégül a Groupama Arénában. Az első lövés a Fradié volt, de Radó lecsúszott próbálkozását könnyedén fogta a felcsútiak kapusa.

A 12. percben a vendégek előtt adódott lehetőség: egy jobb oldalról érkező beadást Mészáros centikkel fejelt Dibusz kapuja mellé. A Puskás Akadémia nem feltartott kezekkel érkezett a találkozóra, Robert Jarni együttese szervezetten védekezett, és próbált tudatos támadásokat vezetni. A 28. percben a felcsútiak kisebb tűzijátékot rendeztek a Fradi kapuja előtt, de a védők folyamatosan blokkolni tudtak. Néhány perccel később egy ferencvárosi támadás végén Radó jobb felsőbe tartó erős lövését védte Pajovics.

Az első játékrész utolsó percében Lamah nagyszerűen indította Bödét, a válogatott támadót két védő is sanyargatta, és az utolsó pillanatban, mielőtt lövésre lendíthette volna lábát, szerelni tudták. Az öltözőbe tehát 0-0-s állással vonultak a csapatok.

A második játékrész első tíz percében többet birtokolta a labdát a Ferencváros, de igazán nagy helyzetig nem jutottak a zöld-fehérek. Az 56. minutumban Nagy Ádám lövését könnyedén hárította Pajovics. A 68. percben szépen passzolgatott az ellenfél 16-os vonalán a hazai csapat, a büntetőterületről éppen kifele tartó Nagy Dominikot aztán Zsótér buktatta, a teljesen jogos tizenegyest Lamah bal lábbal a jobb alsóba helyezte (1-0).

Nem kellett sokat várni a Fradi második góljára, egy jobb oldali beadásra Böde robbant be a legjobban, a földre lepattanó fejes a hosszú sarokban kötött ki. (2-0)

Az utolsó tíz percbe lépve Radó egy szép testcsellel lövőhelyzetbe hozta magát, de próbálkozását blokkolta egy védő. A 84. percben Radó került ziccerbe, Lipcsei szerelési kísérlete azonban szabálytalan volt, a második befújt tizenegyest Böde Dániel értékesítette magabiztosan. A válogatott csatár 15. gólját szerezte a bajnokságban (3-0).

Ráadásként a 89. percben Radó a szezon egyik legszebb gólját ragasztotta a felcsútiak kapujába, így a végeredmény 4-0 lett.

– A Ferencvárosból eddig tavasszal hiányzott az ősszel megszokott dinamika és gyorsaság. Valószínűleg a BL-ben fog indulni a Fradi, ezért az egész szezont ugyanolyan elánnal kellene végigfutballoznia, ezt Thomas Doll többször is hangsúlyozta már, ezért kíváncsian vártam a mai összecsapást – kezdte értékelését Glázer Róbert, a Rangadó.hu szakértője, a magyar válogatott korábbi megbízott szövetségi kapitánya.

– Ennek ellenére a hazaiak az első félidőben kimondottan lassan játszottak, a Puskás Akadémia pedig ebben az időszakban sok szép és veszélyes támadást vezetett, akár gólt is szerezhetett volna. A Fradi kicsit fásultnak tűnt, a középpályán Trinks és Pintér is lassú játékot produkált, ennek ellenére mindvégig azt éreztem, hogy nyerni fognak a zöld-fehérek. A szünetben aztán nagyszerűen cserélt Thomas Doll, Nagy Ádám és Nagy Dominik személyében két nagyon mozgékony játékost hozott be. Ezek után már gyorsabban játszott a Fradi, és többet is birtokolta a labdát. A másik oldalon a Sallai-Zsótér cserét nem értettem, ráadásul utóbbin lehetett látni, hogy feszült, és meg is csinálta a buta szabálytalanságot, amiből büntető lett úgy, hogy nem is volt gólhelyzet. Lamah gólja után a Ferencváros még nagyobb sebességre kapcsolt, dinamikus, gyors támadásokat vezetett, és Sesták is jól szállt be. Kicsit meglepő, hogy a vége négy-null lett, és a második megadott tizenegyest egy kicsit én véleményezem. Adható volt, de szerintem inkább a labdát kellett volna Radónak megjátszania. A mérkőzés végén Radó még egy fantasztikus, álomszép gólt lőtt – ez benne van ebben a srácban, nagyon örültem neki.

– Úgy gondolom, hogy a Puskás Akadémiában több légiós teljesítménye sem üti meg a szintet. Biztosan sok tehetséges játékos van az akadémián, miért nem inkább ők játszanak? A Fradinál hasonló az érzésem Trinksszel kapcsolatban. Mintha kicsit totyogós, alibi focit játszana, nem láttam még jól játszani, mióta idehozták. A mozgékony játékosok beállítása után a második félidőben gyorsasággal és dinamikával felőrölte a Fradi a Puskást, és megérdemelten nyert – zárta gondolatait Glázer Róbert.

Olvasói sztorik