NB I

Gond nélkül nyert a Honvéd Debrecenben

Az első félidőben hármat lőtt, majd őrizte előnyét a kispesti együttes az élvonal 25. fordulójában.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Bp. Honvéd 0-3 (0-3)
Debrecen, 2327 néző. Játékvezető: Kassai
DVSC: Radosevics – Lázár P., Mészáros, Brkovics, Korhut (Tisza T., a szünetben) – Horváth Zs. (Bódi, a szünetben), Varga J., Szakály, Ferenczi (Jovanovics, 65.) – Holman – Sidibe. Edző: Kondás Elemér
Honvéd: Horváth A. – Botka, Bobál D., Lovrics, Baráth – Nagy G. (Márton A., 90.), Vasziljevics, Hidi, Szilágyi, Eppel (Vernes, 78.) – Youla (Holender, 63.). Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Eppel (4., 27.), Hidi (38.)

A Bp. Honvédot látta vendégül a tavaszt kifejezetten jól kezdő Debreceni VSC.

Az elmúlt hazai meccsein gólerős játékkal előrukkoló hajdúságiak az egy héttel ezelőtti Puskás Akadémia elleni bajnokihoz hasonlóan ezúttal is meglepték közönségüket: a negyedik percben a Honvéd egy szabadrúgást követően szerzett vezetést – Eppel Márton vette be fejjel a hazai kaput (0-1). A gól után is a kispestiek maradtak támadásban, jóval aktívabban kezdte a találkozót a Rossi-csapat.

Gyakorlatilag a 22. percig kellett várni az első komolyabb hazai próbálkozásra: Szakály távoli kísérletét Horváth védte biztosan. Úgy tűnt, kezd magára találni a Debrecen, kezdte átvenni az irányítást, így – vendég szempontból – lélektanilag a legjobb pillanatban lőtte második gólját a Honvéd: egy szöglet utáni kavarodásban Eppel eszmélt a leggyorsabban, és a védők között a kapuba helyezett a 27. percben (0-2). Hasonló jelenetek játszódtak le a második gólt követően, mint az elsőnél: két gyors Vasziljevics-helyzet borzolta a hazai publikum kedélyeit.

Fél óra elteltével Holman szöglete után csak Horváth Andráson múlt, hogy nem lett gól – a kipattanó Horváth Zsolt elé került, de nem találta el a kaput. A 38. percben már eldőlni látszott a meccs: Hidi Patrik kapáslövéssel mattolta Radosevicset és a Debrecent (0-3). Három gól volt a csapatok között a különbség az első félidőt követően.

Honvéd-lövéssel indult a második játékrész, majd magához vette a kezdeményezést a DVSC, de nem sikerült eljutni az ellenfél kapujáig. Megszervezték játékukat a vendégek: a Debrecen ment előre, de aztán egy kontra végén Varga blokkja kellett az újabb kispesti kísérlet hatástalanításához. Debreceni meddő fölény, majd ismét egy kontra: ezúttal Radosevics öklözte fölé a játékszert.

Továbbra is sok hiba jellemezte a DVSC játékát, míg a vendégek szinte minden alkalommal gólveszélyes kontrákat vezettek. A hajrába érve Baráth jó helyezkedése kellett, hogy ne szépítsen a Loki: a védő a gólvonal elől mentett fejjel egy kapuba tartó labdát. Hiába próbálkozott, hiányzott az átütőerő a DVSC játékából, így a nagyon szervezetten játszó Honvéd ilyen arányban is megérdemelt sikert aratott.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte:

– Az előzetes eredmények alapján mindenki arra számíthatott, hogy a Debrecen odahaza be fogja húzni a három pontot. Ez nem így alakult, ugyanis a Honvéd is úgy gondolta, hogy szüksége van a pontokra. Olyan futballt mutatott be a vendégcsapat, ami a Debrecent teljesen megbénította. Korán kapott egy gólt a hazai együttes, ami megadta az alaphangot ahhoz, hogy a Honvéd játssza a futballját – ha talál egy gólt a DVSC, akkor is még csak döntetlen lett volna innentől kezdve az állás. Az első félidőben a Debrecennek is volt lehetősége Korhut személyében a bal oldalon arra, hogy támadásokat vezessen, de eszméletlen sok hibával, sok gyenge teljesítménnyel rukkolt elő az egész csapat. Van ilyen is, a DVSC ebből biztosan tanulni fog, és a következő mérkőzésen kijavítja a hibákat. A debreceniektől elvárható, hogy hazai pályán domináljanak, és bármelyik ellenfelük ellen támadólag fellépve húzzák be a mérkőzést – erre azonban ma esélyük sem volt. Helyzetig sem nagyon jutottak el, míg a Honvédnak a második félidőben is voltak lehetőségei. Ilyen is van, erre mondják azt: az ember nem gép, nem tud egyformán teljesíteni. Biztos vagyok benne, hogy ilyen gyengén még egyszer nem fog játszani a debreceni csapat. Igaz, három-null lett az eredmény, de a helyzeteket figyelembe véve lehetett volna több is. Ezen a mérkőzésen a Honvéd sokkal többet mutatott be a labdarúgásból, és megérdemelten nyerte meg a találkozót.

Olvasói sztorik