NB I

Kubatov a nemzetközi kupáról beszélt, a maximumcél a csoportkör a Fradinál

„Szükségünk van a vénaszkennerre a kapuknál történő biztos ellenőrzésre, amit ez a szerkezet testesít meg.”

Kubatov Gábor politikus, az FTC elnöke interjút adott a Magyar idők című lapnak, amelyben a politikai események mellett a Fradit érintő kérdésekre is válaszolt. Természetesen szóba került a véna­szkenner, valamint a szurkolói csoportokkal kapcsolatos vita is.

– Mi nem engedhetünk. Szükségünk van a vénaszkennerre a kapuknál történő biztos ellenőrzésre, amit ez a szerkezet testesít meg, ráadásul az ellenzők félelmei alaptalanok voltak, mert az elmúlt több mint másfél évben semmilyen személyiségi jogi visszaélés nem történt. Ha elfogadják, hogy a stadionba beazonosítottan kell bejönni, normálisan kell viselkedni, nincs kirekesztés, nincs trágár beszéd, nincsenek fasiszta jelképek, akkor természetesen örömmel látjuk őket. Azt szeretnénk, ha minél több ember ülne a lelátókon – fogalmazott Kubatov.

A Ferencváros 20 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, szinte mindenki fogadni merne a zöld-fehérek bajnoki címére. A kérdés inkább az, hogy a jelenlegi csapat mire lehet elég a nemzetközi kupákban.

– Végre 12 év után most nem lehetetlen, hogy a bajnokságot megnyerjük. Gyakorlatilag négy meccsen kell még győznünk, és megvan az első hely. Szeretnénk megnyerni a Magyar Kupát és utána nemzetközi szinten az a maximumcél, amit most Magyarországról el lehet érni, hogy a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga csoportkörében nemzetközi tapasztalatokat szerezzünk. Amennyiben elérnénk a csoportkört, följuthatnánk egy olyan pódiumra, amit a pluszbevételekből évről évre megtarthatnánk. Meg kell ragadnunk a pillanatot, ha eljön, és akkor nagyon ügyesnek kell lennünk – tette hozzá.

Olvasói sztorik