NB I

Böde: „Jó lenne, ha végre kinyílna a gólzsák”

A Ferencváros támadóját a bajnoki cím mellett az egyéni elismerés is motiválja.

Böde Dániel, a 2015-ös év legjobb NB I-es labdarúgója három hete, a Puskás Akadémia ellen tért vissza a pályára a Ferencvárosban. Akkor góllal és gólpasszal játszott fontos szerepet a sikerben. Szombaton ismét a felcsúti együttes látogat a Groupama Arénába, a támadó azonban nem gondolja ettől különlegesnek az összecsapást.

– Három hete játszottunk a Puskással, de azóta volt már kupameccsünk, több bajnokink. Egész más meccs lesz a három héttel ezelőttihez képest, de nem kevésbé lesz nehéz. Ugyanakkor a célunk természetesen ezúttal is a három pont begyűjtése. Jó lenne, ha végre kinyílna a gólzsák, és 3-4 találatot is szereznénk, de az 1-0-s sikerrel is boldogok lennénk – mondta Böde afradi.hu-nak.

Böde az elmúlt két meccsen már a kezdőcsapatban kapott helyet, ugyanakkor a zsúfolt szerda-szombat ritmus megterhelő a csatár számára.

– Van egy kis lemaradásom a többiekkel szemben, hiszen két hónapig külön edzettem, az azért mégsem ugyanaz, mint a csapattal tréningezni. De Thomasék és a fizioterapeuták türelmesek velem, teljes mértékben odafigyelnek arra, hogy ne hajtsanak túl.

Noha még nem 100 százalékos, így is sokat segít a csapatnak: a Puskás Akadémia és a Videoton ellen gólt szerzett, míg a DVTK ellen büntetőt harcolt ki. A helyzetét ugyanakkor nem segíti, hogy a Fradi ellen gyakorlatilag minden ellenfél tízemberes falat húz a 16-os elé.

– Nyilvánvaló, hogy a Ferencváros elleni meccs mindenkinek különleges. Paksi időszakomból én is emlékszem, hogy mind hozzáállásban, mint taktikában máshogy készültünk a Fradi ellen, mintha épp a Pápa volt a következő ellenfél.

Amellett, hogy az FTC 20 pontos előnnyel áll a tabella élén, Böde Dániel egyénileg is vezető pozícióban van: 13 találatával ő áll a legjobban a gólkirályi címért folytatott versengésben. Legközelebbi riválisa a tízgólos Torghelle Sándor.

– Maximálisan motivál a gólkirályi cím. Bajnok és gólkirály nem voltam még az NB I-ben, bízom benne, hogy idén mindkettőt megszerzem – tettre hozzá.

Olvasói sztorik