NB I

Nagyon fontos három pontot gyűjtött be a Puskás Akadémia

A felcsútiak hazai pályán 2-1-re győzték le a Paksot az OTP Bank Liga 24. fordulójában.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Puskás Akadémia FC – Paksi FC 2-1 (0-0)
Pancho Aréna, Játékvezető: Karakó F.
Puskás: Pajovic – Pauljevic, Fiola, Kelic (Lipcsei, a szünetben), Forró – Zsidai, Márkvárt (Nagy Zs., 86.) – Csurko, Sallai (Bacelic-Grgic, a szünetben), Lopa – Mészáros K.. Edző: Robert Jarni
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Kővári, 80.), Kecskés (Hahn, 69.), Berthus, Szakály F. – Balázs Zs. (Bajner, 80.) Edző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Csurko (54.), Mészáros (65.) illetve Hahn (84.)
Kiállítva: Lopa (91.)

Eseménytelenül telt az első tíz perc a Pancho Arénában, ahol a Puskás Akadémia a Paksot látta vendégül az OTP Bank Liga 24. játéknapján. Az első lövésig a 12. percig kellett várni, Szakály közeli szabadrúgása centikkel mellé szállt. Négy perccel később a felcsútiak is próbálkoztak, de Zsidai bombája nem találta el a kaput.

A találkozó elején a vendégek voltak a kezdeményezőbb felek, de a hazaiak folyamatosan kezdték átvenni a játék irányítását, ez leginkább szögletekben mutatkozott meg. Nagy helyzetig nem jutottak a csapatok, melyek rengeteg hibával futballoztak az első félidőben. A 43. percben egy szép támadás végén Koltai tüzelt 17 méterről kissé jobboldalról, de Pajovics vetődve védeni tudott. Az első játékrész rendkívül alacsony színvonalat hozott, a csapatok nagyjából kidolgozott helyzetig sem jutottak, inkább a küzdelem dominált.

A második félidő elején gólt szerzett közelről a Paks, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, az ellentámadás végén Csurko gyönyörűen tekert a hosszúba 16 méterről, szinte a semmiből szerezte meg a vezetést a Puskás. (1-0)

Tíz perccel később a csapatkapitány Gévay hibázott óriásit, labdakezelési hiba után még el is csúszott, Mészáros pedig könyörtelenül kihasználta a lehetőséget. (2-0)

Negyedórával a rendes játékidő vége előtt Bertus szögleténél a második találatot megelőzőn nagyot hibázó Gévay üresen fejelhetett hat méterről, azonban csúnyán fölé bólintott, így nem tudta javítani korábbi bakiját. A 84. percben aztán már összejött a szépítés a paksiaknak, két csere játszott össze: Bajner jobboldali beadását Hahn fejelte közelről a kapuba. (2-1)

Az utolsó percekben mindent megtett a Paks az egyenlítésért, de a felcsútiak állták a sarat még úgyis, hogy időközben Lopát reklamálásért kiállította a játékvezető, így maradt a 2-1-es végeredmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik