NB I

Nem bírt egymással a Haladás és az Újpest

A két közvetlen rivális 1-1-re végzett az OTP Bank Liga 24. fordulójában.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Szombathelyi Swietelsky-Haladás – Újpest FC 1-1 (1-1)
Sopron, játékvezető: Iványi
Haladás: Király – Schimmer, S. Wils, Jagodics, Bosnjak (Gaál B., a szünetben) – Batarelo (Martínez, 60.), Iszlai, Kovács L. – Medgyes (Németh M., 82.), Williams, Halmosi. Edző: Mészöly Géza
Újpest: Balajcza – Diarra, Sankovics, Litauszki, Balogh B. – Kecskés, Hazard (Angelov, 62.), Windecker, Andrics, Bardhi (Mohl, 80.) – Lencse L. (Kabát P., 88.) Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Williams (11.), illetve Lencse L. (31.)

A Haladás az Újpestet fogadta soproni albérletében az élvonal 24. fordulójában.

Kicsivel talán az Újpest kezdett aktívabban, Lencse lövését Királynak kellett védenie, de gólt a Haladás szerzett az első tíz perc végén: David Joel Williams első találatát jegyezte a szombathelyi színekben egy félpályától végigvezetett kiugratást követően (1-0). A 17. percben Medgyes fejese kerülte el nem sokkal a kaput, majd a másik oldalon Windecker lőtt fölé.

Iszlai is távolról próbálkozott a félidő közepén, de ő is túl magasra célzott. Fél óra elteltével Balajcza bravúrja mentette meg az újabb bekapott góltól a vendégeket – válaszul az újpesti csatársor remek támadást vezetett, minek végén Lencse László Királyt is elfektette, és az üres kapuba lőtt (1-1). A hajrába érve Sankovicstól lopott labdát Williams, de Balajcza védte a lövését. Lencse is újabb gólt szerezhetett volna, azonban nem sokkal a felső sarok mellé lőtt.

Lencse lövése nyitotta a második 45 percet – ezúttal sem sokkal tévedett, azonban kaput nem talált. Ismét Lencse-lövés, ám ezúttal sem volt dolga Királynak, majd Hazard kísérlete is a kapu mellett hagyta el a játékteret egy óra játékot követően.

Windecker, majd Martínez és Kovács sem célzott kellően pontosan: így gyakorlatilag csak a beívelt labdákkal volt dolga a két kapusnak. Cserékkel próbáltak frissíteni a hajrában a szakvezetők, de nem sikerült már igazán felpörgetni a feleket: 1-1-gyel zárult az ötödik és a negyedik helyezett csatája.

– Tipikusan ikszes meccs volt. Jobban kezdett a Haladás, egy-null után lehetett volna kettő is a különbség, ehelyett egy-egy volt az állás a szünetben, a második félidő pedig kiegyenlített játékot hozott. A játék képe alapján egyik csapat sem érdemelt győzelmet. Lehet, jobb is, hogy Sopronban szerepel a csapat, mert Szombathelyen az utóbbi időben mindig nyerni tudott az Újpest – vélekedett a Rangadó.hu állandó szakértője, Halmosi Zoltán, a Haladás egykori válogatott játékosa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik