NB I

„Beraktam öt csatárt, de semmi nem változott”

Edzői nyilatkozatok az NB I hétközi fordulójából.

Öt mérkőzést is rendeztek az NB I-ben szerdán. Így látták a meccseket a trénerek:

Puskás Akadémia – Paks 2-1 (0-0)

Robert Jarni, a Puskás Akadémia vezetőedzője:

Csertői Aurél, a Paks vezetőedzője: Sajnos nem volt átütőerő bennünk. Nevetséges gólokat kaptunk, ami meg is törte a csapatot. Nem tudtuk odaszögezni az ellenfelünket a kapuhoz. Rúgtunk három gólt, amiből kettő véleményes volt. A hétvégén a Vasassal ki-ki meccset fogunk játszani. Nehéz lesz, nem vagyunk jó passzban.

A találkozó összefoglalója:

MTK – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Teodoru Vaszilisz, az MTK Budapest vezetőedzője: – Tudtuk ellenfelünk játékrendszerét, készültünk belőle, elemeztük őket. Letámadtak minket, ezért kontrákra apelláltunk, a gólunkat is ebből szereztük. Ezután nagyon ránk jöttek, de higgadtak maradtunk. Ha a második félidőben berúgjuk a helyzeteinket, nem kellett volna izgulnunk a végén. Kanta belázasodott mára, ezért maradt otthon, de hiányát a csapat oldotta meg. Torghellének pedig érzékeny volt a combja, nem kockáztattuk, hogy rásérül. Megérdemelt győzelmet arattunk.
Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője: – Kiegyenlített meccs volt, lehetett volna 1-1 vagy akár 2-0 is. Sok párharcot elvesztettünk, és a védelemben több súlyos egyéni hibát is vétettünk, így többször átjöttek rajtunk. Nekünk is több lehetőségünk volt, de elől is sokszor hibáztunk, így kimaradtak azok. Hiányzott a minőség a csapatomból, nem volt átütőerő a játékunkban. Sok területet hagyott nekünk az MTK Budapest, kontrákra építettek. A következő találkozókra fel kell frissülnünk, hogy sikeresek lehessünk.

Forrás: mtkbudapest.hu

Békéscsaba – FTC 0-1 (0-1)

Purguly Árpád a Békéscsaba edzője: – Mentünk előre becsülettel, mindent megtettünk, hogy itthon tartsuk az egyik pontot, de sajnos nem jött össze. Dibusz Dénes kifogott rajtunk, pedig nagyon közel álltunk a gólszerzéshez és ahhoz, hogy újabb értékes pontot szerezzünk. Sorra rugdostuk a szögleteket, a végén még Vukasin Poleksicet is előre küldtük, de sajnos nem sikerült a kapuba találni.

Thomas Doll aFerencváros vezetőedzője: – A második gólt kellett volna meglőnünk és akkor nem ilyen izgalmas a vége. Emiatt lehetek, pontosabban vagyok bosszús. Egyszerűen meg kell tanulnunk hamarabb eldönteni az ilyen mérkőzéseket. Az egy gól kevés.

Forrás: 1912elore.hu

DVTK – Videoton 2-1 (1-1)


Egervári Sándor a Diósgyőri VTK vezetőedzője:
– Gratulálok a fiúknak, mert fáradt állapotban, az utolsó tíz percben is képesek voltak győzelemre játszani. Nem a legjobb formánkat mutattuk a tavasszal, hiszen az ellenfél is nagyon jó volt, jó játékosállománnyal, de az a győzni akarás, amely jellemez bennünket képes volt sikert eredményezni, és ez komoly előrelépés az életünkben. Örülök annak is, hogy mind a három csere nagy elánnal játszott, betették a közösbe a frissességüket, a vállalkozó kedvüket.

Horváth Ferenc a Videoton FC vezetőedzője: – Először is gratulálok a Diósgyőrnek a győzelemhez. A meccs első harminc percét átaludtuk, körülbelül tizenöt perc volt, amit értékelni lehet. A második félidőben már voltak olyan periódusok, melyek a mieink voltak, de sajnos hetek óta nem tudunk csak pontrúgás után betalálni, pedig már öt csatárt is betettem a csapatba. Azt hittem, ettől megváltozik valami, de nem változott meg… Hiányolom a felelősséget a játékosokból, akik kihagyják a helyzeteket és akik hibáznak hátul.

Forrás: www.boon.hu

Szombathelyi Haladás – Újpest 1-1 (1-1)

Mészöly Géza a Haladás vezetőedzője: Klassz, nyílt mérkőzés volt, sok helyzettel. Főleg az első félidőben voltak lehetőségeink. Meg kell becsülnünk minden pontot. Bár 1-0-nál volt Medgyesnek egy nagy lehetősége, kár, hogy ezt követően hamar egyenlített az Újpest. Jó csapat ellen értünk el döntetlent. Megzavart minket az is, hogy Bosnjakot sérülés miatt le kellett cserélnem. Gaál Bálint jolly jokerré vált, már tud védőfejjel is gondolkodni, hiszen most is jól szállt be, ezúttal bal oldali védőként.

Nebojsa Vignjevics az Újpest vezetőedzője: Mindkét csapatnak gratulálok. Nagyon jó színvonalú mérkőzést játszott a két csapat, nagy volt az iram. Agresszív és dinamikus volt a Haladás. Ajándékoztunk egy gólt a hazaiaknak, ezek után volt helyzet itt is, ott is, az eredmény azonban igazságos. Két hét alatt öt mérkőzést játszunk, ezért nem szerepelt az alapcsapatból Kálnoki-Kis és Mohl a kezdőben. Fontos, hogy MK-elődöntőt is játszunk a jövő héten, erre is készülni kell.

Olvasói sztorik