NB I

Az Egervári-csapat ismét az utolsó percben villant

A Diósgyőr legyőzte a Videotont.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Diósgyőri VTK – Videoton FC 2-1 (1-1)
Miskolc, 3300 néző. Játékvezető: Solymosi
DVTK: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – Egerszegi, Elek Á. – Barczi, Koman (James, 81.), Bognár I. (Novothny, 60.) – Bacsa (Nikházi, 73.). Edző: Egervári Sándor
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Pátkai – Szuljics, Haraszti (Rudolf, 77.), Kovács I., Oliveira (Pölöskei Zs., 80.) – Feczesin (Tischler, 77.). Edző: Horváth Ferenc
Gólszerzők: Barczi (32.), Novothny (91.), illetve Nego (42.)

Az élvonal 24. fordulójának rangadóján a Diósgyőr a Videotont fogadta. A hazaiak közül sérülés miatt hiányzott Halmai Ramon, Kitl Miklós és Németh Milán. A székesfehérváriak a beteg Simon Ádám és az eltiltott Danilovics kapus játékát nélkülözték.

Eleinte főleg a pálya közepén zajlott a játék, aztán a 17. percben egy lapos beadás után a hosszú oldalon érkező Okuka hét méterről lőtt, de Kovácsik Ádám hatalmasat védett. A 22. percben Koman tekert fölé egy szabadrúgást 19 méterről. Később Haraszti Zsolt passza után Stopira került óriási helyzetbe, éles szögből lőtt, Rados lábbal nagyot védett.

A 31. percben Bacsa került a földre Vinícius mellett a tizenhatoson belül, a büntetőt Barczi laposan a jobb alsó sarokba lőtte. Kovácsik jó irányba mozdult, de nem tudott védeni (1-0). A 42. percben Haraszti szabadrúgását Nego mellel levette a diósgyőri tizenhatoson belül, majd egy pattanás után tíz méterről a jobb alsóba lőtt (1-1).

A szünet után Koman beívelését Feczesin kifejelte, Barczi egyből kapura lőtt 25 méterről, de Kovácsik védett. Az 56. percben Oliveira remek labdával ugratta ki Szuljicsot, aki elvitte a labdát Rados mellett, laposan lőtt, de a diósgyőri kapus visszavetődve óriásit védett. A 63. percben Haraszti szögletét a hosszú oldalról Lang Ádám lőtte fölé. Két perccel később egy kontra végén Elek Ákos 15 méterről a kapu fölé emelt.

Kovácsik Ádám a folytatásban kétszer is kivédte Bacsa Patrik próbálkozását. A 75. percben nagy kavarodás támadt a Videoton kapja előtt, de végül Koman fölé lőtt. Három perc elteltével Oliviera emelt középre éles szögből, de Rados lekapta a labdát. A hajrában a győzelemért támadott a DVTK, de előbb Nikházi kísérleténél mutatott be nagy bravúrt Kovácsik hatalmas helyzetben, majd Manjrekar lövését ütötte ki a kivetődő kapus.

A kilencvenedik percben Nikházi tekert kapura egy szabadrúgást 26 méterről, Kovácsik biztosan védett. Amikor már szinte mindenki elkönyvelte a döntetlent, Lang Ádám elveszítette a labdát a tizenhatoson belül, Elek Ákos lecsapott rá, Novothny Somához passzolt, aki 14 méterről a hálóba lőtt (2-1).

A miskolciak a Ferencváros ellen a hajrában mentették döntetlenre a meccset, és most a Videoton ellen is a legvégén szereztek fontos pontokat.

forrás: vidi.hu

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Oláh Ferenc, a Diósgyőr aranycsapatának kapitánya értékelte:

Visszaadta a sors az őszi meccset, amikor a 93. percben kaptunk két gólt, és a semmiből nyer a Videoton. Az első félidőben a DVTK játszott jobban, tizenegyesből meg is szerezte a vezetést, de egy szabadrúgásnál elaludt a társaság, és egyenlítettek a vendégek.

A szünet után átvette az irányítást a Videoton, többször is szükség volt Ivan Rados kapus bravúrjaira, de az utolsó perceket megnyomta a Diósgyőr, és Novothny Soma megint jó cserének bizonyult, mert egy védelmi hibát kihasználva betalált. Pozitívum, hogy az FTC és a Videoton elleni két nehéz meccset négy ponttal lehozta az együttes.

Egervári Sándor érkezésével szervezettebb lett a csapatjáték és nagyobb a fegyelem. Bízom benne, hogy ez továbbra is hozza az eredményeket.

Olvasói sztorik