NB I

Két pontot vesztett a Vasas Novák Csanád hibáin

A Vasas most sem tudta kihasználni emberelőnyét.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Vasas FC – Debreceni VSC 0-0 (0-0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion Játékvezető: Németh Á. – Király, Huszár – Bozó.
Vasas: Nagy G. – Preklet (Pavlov, 65.), Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida, Ristevski, Novák (Ignatidisz, 46.), Ádám, Müller – Remili (Könyves, 74.).
Vezetőedző: Michael Önning.
Debrecen: Verpecz – Lázár, Brkovic, Szatmári, Korhut – Jovanovic, Bódi (Varga J., 72.), Szakály, dr. Horváth Zs. – Tisza (Kulcsár T., 67.), Takács T.
Vezetőedző:
Kondás Elemér.
Kiállítva: Takács T. (60.)

Kisebb meglepetésre a Vasas négy tavaszi fordulót követően is tartja bennmaradó pozícióját, egy ponttal áll a Puskás Akadémia előtt. A felcsútiak jelentős téli erősítései eredményekben egyelőre nem ütköztek ki, de a budapestieknek így is minden egyes megszerezhető pontra szükségük van, hogy elkerüljék a kiesést. A 9. Diósgyőr 4 pontra van, így egyelőre hátrafelé kell tekintgetniük. A Debrecen ezzel szemben a tavasz legjobb formában lévő magyar csapata, 12 megszerezhető idei pontjából 10-et begyűjtött, többek között 4-0-ra ütötte ki hazai pályán az angyalföldieket is – de a rivális Puskást is megverték 4-2-re. A keddi három pont kötelezőnek tűnt a meccs előtt.

Sárga lappal kezdődött a mérkőzés: Szatmári mellett Novák esett el, de Németh Ádám játékvezető műesésnek ítélte meg az esetet. Két perccel később Takács csúszott rá Korcsmárra újabb lapért. A 12. percben Ádám teremtett gólhelyzetet Novák Csanád számára, amikor Brkovics elcsúszott, a másik két védő előtt pedig elment a labda. A hórihorgas támadó közelről az égbe vágta a labdát.

A 16. percben Tisza beadása ment el keresztbe, négy perccel később Lázár beadása után Debreceni kis híján a saját kapuját vette be. Egyre-másra dolgozta ki a helyzeteket a Vasas: előbb Müller lőtt 24 méterről, ezt Verpecz tolta ki bravúrral; majd Hangya passzából ismét Novák rontott ordító helyzetben. A félidő hajrájában Tisza már Debrecenit is elküldte egy szép mozdulattal az ötösön, de aztán Korcsmár szerelésével maradt a 0-0.

A második játékrészre már nem a sokat hibázó Novák, hanem Ignatidisz futott ki a Vasassal. Eseménytelenebbül telt az a félidő, a Debrecen kisebb mezőnyfölényben volt, amíg Takács Tamás óriási butaságot nem követett el: egy debreceni beadásba kezelt bele kinyújtott karral, amiért Németh Ádám második sárga lappal kiállította.

Innentől inkább a Vasas kontrollálta a meccset, kavarodás után Korcsmár lőtt fölé a 64. minutumban, majd Pavlov váltotta Prekletet, Tisza is elhagyta a pályát, az ő helyére Kulcsár Tamás állt. Nem sokkal később Varga József is pályára léphetett, Bódi hagyta el a játékteret.

A cserék folytatódtak később is: Remili is lejött, Könyves Norbert is szerepet kapott. A Vasas emberelőnyben sem tudott nagy átütőerővel játszani, a Loki könnyedén szűrte meg a támadásaikat. Sőt, a vezetést is megszerezhették volna, a 80. percben ugyanis Kulcsár tálalt gyönyörűen ziccerben dr. Horváth Zsolt elé, akinek már csak át kellett volna emelnie Nagy Gergelyt, de a labda jócskán mellészállt…

A 84. percben a Vasas előtt is lehetőségecske adódott. Ignatidisz tette ki szépen jobbra Könyvesnek, aki a tizenhatos vonalától kissé beljebb lövésre szánta el magát, a labda jó 8 méterrel fölészállt…

A 86. minutumban Ristevski is besárgult, amikor Szakályt állította meg egy kontra során kemény eszközökkel. A rendes játékidő utolsó percében dr. Horváth Zsolt is lejött, őt Ferenczi váltotta.

Az eredmény azonban már nem változott, így a Vasas a Honvéd elleni kettős emberelőny után ismételten elveszített két pontot megfogyatkozó ellenfele ellen, a végeredmény 0-0.

A címlapkép a vasasfc.hu-ról származik.

A Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző:

– A meccs képe alapján teljesen reális eredmény született. Egyik gárda sem érdemelte meg, hogy megnyerje a találkozót. Az első félidőben a Vasas hagyott ki két ordító ziccert, a másodikban pedig a Debrecen hibázott. Összességében katasztrofális mérkőzést láthattunk. Előzetesen azt vártuk, hogy a Loki tesz majd többet a győzelemért, de a kiállítást követően a Vasas is folytatta ugyanazt a semmittevő játékát. Hátul passzolgattak, felívelték elképzelés nélkül. A DVSC ezeket szépen kontrollálta és néhány kontrára is futotta. Szolid, csendes találkozón egyik csapatnak sem kielégítő 0-0-s döntetlen született.

Olvasói sztorik