NB I

Három ponttal távozott Paksról a Békéscsaba

Némi meglepetésre a sereghajtó legyőzte az élvonal egyik legjobb hazai mérleggel rendelkező csapatát.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Paksi FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-2 (0-1)
Paks, játékvezető: Bognár T.
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Bajner, 67.), Kecskés (Szakály, 67.), Bertus, Bartha (Hahn, 67.) – Balázs Zs. Edző: Csertői Aurél
Békéscsaba: Polekszics – Piermayr, Vaskó, Damjanovics, Guara – Bényei, Takács P. (Borbély, 35.), Spitzmüller, Laczkó – Eccleston (Birtalan, 79.), Punosevac (Fehér, 92.). Edző: Zoran Szpisljak
Gólszerzők: Eccleston (39.), Punosevac (62.)

A hazai pályán a harmadik legjobb élvonalbeli csapatnak számító Paks vendége volt az idegenben eddig mindössze egy győzelmet felmutató Békéscsaba.

Az első negyedóra nem hozott sok lehetőséget, a beíveléseknél jól zártak a védelmek, mezőnyjáték zajlott első percekben. Aztán Bartha momentumai következtek: a paksi támadó kétszer is ígéretes lövéssel vétette észre magát, de a kaput néhány centiméterrel eltévesztette. Koltai is próbálkozott, hasonló sikerrel: Polekszics kapusnak csak biztosítania kellett a kapu mellett elzúgó labdát. A 23. minutumban már a csabai kapusra is szükség volt, Bertus lövését védte vetődve. Guara jelezte, számolni kell a Békéscsaba támadásaival is: lövése az oldalhálót zörgette meg.

Inkább a vendégek kapuja előtt alakult ki több veszélyes szituáció, de gólt a Békéscsaba szerzett: egy kontratámadás végén Spitzmüller passzolt Nathan Ecclestonhoz, a liverpooli nevelésű támadó pedig Molnár mellett a hálóba lőtt (0-1) – derül ki a paksi honlaptudósításából.

A félidő hajrájában Polekszics volt munkában: Szabó szabadrúgását ütötte ki, majd Koltai lövését védte magabiztosan – vendégvezetést hozott az első játékrész.

Balázs Zsolt lövését védte a szünetben megfogyatkozó csabaiak kapusa a második játékrész elején – Zoran Szpisljak vezetőedzőt ugyanis a lelátóra küldte a játékvezető. Harcolt az egyenlítésért a Paks, de ahogy az első félidőben, úgy most is a vendégek szereztek gólt: Spitzmüller beadását Bratiszlav Punosevac ollózta a kapuba a 62. percben (0-2).

Szakály szöglete is Polekszics kezeiben halt el – próbálkozott a Paks, de nem tudta feltörni a vendégek hátsó sorát. Szabó beadása Kulcsár előtt kötött ki, utóbbi viszont fölé lőtte a játékszert, majd Balázs lövése sem talált kaput. Nem tudott gólt szerezni a Paks, ezzel pedig eldőlt: a sereghajtó Békéscsaba három ponttal tér haza.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője Éger László, a Paks, a Dunaferr és a Debrecen korábbi válogatott védője értékelte.

– A Békéscsaba masszívan védekezett, és az első félidőben egy kontra végén megszerezte a vezetést. Utána végig a Paks próbált futballozni, míg a vendégek nyilván a védekezésre koncentráltak. Aztán a békéscsabaiak rúgtak még egy gólt. Igazából ez volt az a meccs, amit ha reggelig játszanak, a Paks akkor sem rúg gólt. Minden csapat életében van ilyen. Menni kell tovább, szerdán már újabb bajnoki jön a Felcsút ellen. Bármi lehet – ebben a bajnokságban bármelyik csapat bárkit megverhet bárhol. Benne volt a levegőben, hogy akár győzhetett volna is a Paks, benne volt az egyenlítési lehetőség is, de ez ma nem jött össze.

Olvasói sztorik