NB I

Kettős emberelőnyben sem tudott nyerni a Vasas

Eppel és Gazdag is piros lapot kapott.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Bp. Honvéd – Vasas FC 0-0
Bozsik-stadion, 1700 néző. Játékvezető: Karakó
Honvéd: Horváth A. – Botka, Bobál D., Kamber, Ikenne-King – Vasziljevics, Gazdag, Nagy Gergő (Lukács D., 85.) – Youla (Palmes, 74.), Eppel, Prosser (Hidi, 63.). Edző: Marco Rossi
Vasas: Nagy Gergely – Preklet, Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida (Berecz, 71.), Risztevszki (Könyves, 75.), Müller, Ádám M. – Remili (Pavlov, 87.), Novák. Edző: Michael Oenning
Kiállítva: Eppel (59.), Gazdag (68.)

Az előző körben a listavezető Ferencvárost legyőző Honvéd hazai pályán a kiesés ellen küzdő Vasast fogadta az OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

A meccset nem közvetítette a televízió, ennek ellenére mindössze 1700 néző volt rá kíváncsi.

Eleinte többet volt a labda a hazaiaknál, az első helyzet akkor alakult ki, amikor Nagy Gergő beadását Eppel Márton a kapu fölé fejelte. A 17. percben egy szöglet után Debreceni fejelt a kapu mellé. Ezután az egyedül kapura törő Risztevszki lövését védte lábbal Horváth András. A túloldalon Vasziljevics lőtt mellé. A szünet előtt egy visszatett labdát Remili 11 méterről lőtt kapura, Horváth bravúrral védett, majd Nagy Gergő visszagurított szögletét Gazdag 20 méterről tekerte kevéssel a kapu mellé.

Kiegyenlített volt az első félidő, akadtak lehetőségek mindkét oldalon, gól azonban nem született.

Az 55. percben Prosser távoli szabadrúgása centikkel szállt el a keresztléc fölött. Három perccel később Ikenne-King tört be a tizenhatoson belülre, lapos lövését a kapus védte. A folytatásban Eppel Mártont kiállította a játékvezető, mert Nagy Gergely kapuson számon kért egy veszélyes megmozdulást.

A 64. percben Botka lőtt 12 méterről a kapu mellé, a túloldalon Debreceni András fejelt a kapu fölé egy beadást. A 68. percben Gazdagot is kiállította a bíró, mert Vida ellen szabálytalankodott a félpályánál. A 77. percben Novák Csanád lőtt a kapu mellé az ötös sarkáról, később Remili kemény löketét fogta a kapus. Az angyalföldiek birtokolták a labdát, a kispestiek térfelén passzolgattak. Remili átívelte Könyvesnek, aki nyolc méterről az oldalhálóba lőtt.

Nyomás alatt tartották a kispesti kaput a vendégek, a helyzetek ennek ellenére nem jöttek, és ez nem is változott a végéig.

forrás: honvedfc.hu és vasasfc.hu

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte:

Sokkal jobb mérkőzést vártam. Kevés volt a néző, az első félidő pedig kimondottan langyosra sikeredett, szinte érdektelen játék zajlott a pályán. A Vasas 4-4-2-es, a Honvéd pedig 4-1-4-1-es, de leginkább 4-1-3-2-es rendszerben futballozott. Miután a kispestiek legutóbb megverték a Fradit, gondoltam, most is „aratni” fognak. Ehhez képest az első felvonásban inkább a Vasasnak voltak lehetőségei – három is –, de nem élt ezekkel.

A szünet után a Honvéd kezdte átvenni az irányítást, kezdett egyre szebben futballozni, amikor Eppel Márton butasága miatt – hátulról lerántotta a kifutó kapust – emberhátrányba került. Még ezután is veszélyesebbnek éreztem a hazaiakat, de meddőbbé vált a játékuk, a Vasasban viszont nem volt semmi lendület. Gazdag súlyos szabálytalanságot követett el, sérült okozott, az ő kiállítása is jogos volt. Helyzetet a kettős emberelőny ellenére sem tudott kialakítani a Vasas, bár Könyves Norbert kétszer is az oldalhálót találta el.

A kispestiek hősiesen védekeztek, teljesen zárt felállással, de néha meg tudtak lódulni, és talán még a hajrában is veszélyesebbek voltak ellenfelüknél. A vendégek megtartották a négyvédős felállást – nem értettem, miért. Sokkal több lelkesedést vártam tőlük. Gyenge mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Olvasói sztorik