NB I

Hatgólos meccsen nyert a Debrecen

Az egészen parádés első félidőben 24 perc alatt öt gólt láthattak a nézők a Puskás Akadémia ellen.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Puskás Akadémia FC 4-2 (3-2)
Debrecen, 2311 néző Játékvezető: Erdős
DVSC: Radosevics – Jovanovics, Mészáros N. Brkovics, Korhut – Horváth Zs., Varga J. (Lázár, 59.), Szakály, Ferenczi (Djelmic, 66.) – Holman – Takács T. (Kulcsár, 76.) Edző: Kondás Elemér
Puskás FC: Pogacsics – Nagy Zs. (Fodor, 68.), Tar, Lipcsei, Forró – Polonkai (Márkvárt, 61.), Zsidai – Csurko, Sallai (Pekár, 61.), Lopa – Mészáros K. Edző: Robert Jarni
Gólszerzők:Takács(9.),Szakály(19.),
Horváth(20.,54.) illetve Mészáros(öngól,9.),Mészáros K.(24.)

A debreceniek azzal a tudattal léphettek pályára a mai mérkőzésen, hogy győzelem esetén a tabella második helyére ugorhatnak, hiszen az előttük lévő Újpest 2-1-es vereséget szenvedett az MTK otthonában a kora délutáni mérkőzésen.

Ennek megfelelően kezdték a meccset a hazaiak. Egyből a kezükbe vették a kezdeményezést, a kapujuk elé szorították a Puskás Akadémia csapatát és Takács révén már rögtön a második percben egy lövést jegyezhettünk fel. A kilencedik percben jött is a debreceni gól, csak rossz kapuba… Csurko 15 méterről leadott lövése a menteni igyekvő Mészárosról a léc alá vágódott, öngól (0-1). Ez azonban nem törte meg a hazaiak lendületét és négy perccel később jött is az egyenlítés, Szakály passzát Takács Tamásnak sikerült gólra váltania 5 méterről (1-1). A 19. percben még talán senki nem gondolta volna, hogy 5 perccel később az eredményjelzőn 3-2 lesz az állás, ám mégis ez történt. Két perc alatt két hazai gól következett, előbb Szakály gyönyörű 22 méteres lövése vágódott a bal felsőbe a 19. percben (2-1) , majd pedig Horváth érkezett középen Ferenczi bal oldali beadására , és két gólosra növelte a debreceniek előnyét (3-1).
Eszük ágában sem volt kimaradni a gólgyártásból a vendégeknek és a 24. percben kozmetikáztak az álláson, Sallai kitűnő kiugratása után Mészáros Karol szépített (3-2). Nem panaszkodhattak tehát a nézők, gólból egyáltalán nem volt hiány. Az első félidő hátralévő részében azonban már nem született újabb találat, a debreceni mezőnyfölény ezek után már csak egy-két veszélyesebb lövésben nyilvánult meg.

A szünet után is eseménydúsan kezdődött a mérkőzés, mind a két kapu előtt adódott egy-egy veszélyes lehetőség, gólt azonban ismét a hazai csapat szerzett. Az 54. percben ugyanaz volt a szereposztás mint a második gólnál, Ferenczi száguldott el a bal oldalon, beadását pedig Horváth Zsolt váltotta gólra (4-2).

A maradék játékidőben gólt nem, helyzeteket azonban annál többet láthattak a nézők. A 64. percben Holman járt a legközelebb a gólhoz, lövése azonban a kapufát találta telibe. A 67. percben még a nagyon aktívan játszó Ferenczinek volt egy veszélyes lövése, de innentől kezdve a Puskás Akadémia már nem tudott újítani és helyzeteket kialakítani, a hazaiak pedig megelégedtek az aktuális állással, amit sikerült is megőrizniük a mérkőzés végéig.

A találkozót a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte.

A Puskás nyílt támadójátékot vállalt fel. Kicsit az volt az ember érzése, hogy nem annyira tudja, hogy melyik csapat ellen teszi ezt: négy gólt kaptak végül a felcsútiak. Az első félidőben eredményes volt ez a taktika, egy megpattanó lövéssel megszerezték a vendégek a vezetést. Azonban a Debrecen nem az a csapat, amely csak úgy engedi az ellenfeleinek, hogy játszanak. Átvette a játék irányítását, és gyorsan rúgott három gólt. Ezzel talán sokan úgy gondolták, hogy vége is a mérkőzésnek, de hozzá kell tenni, hogy nem adta fel a Puskás: jött, támadott, próbált játszani, és lőtt is egy újabb gólt. A második félidőben is ez folytatódott tovább, a DVSC irányította a játékot, de a Puskás próbálkozott – azonban az az átütőerő már nem volt benne a játékában. A végére az volt az érzésem, hogy kicsit el is fáradtak a vendégek, de mégis volt annyi erejük, hogy kapufáig jutottak. Tíz perc volt még akkor vissza, négy-három is lehetett volna, ami érdekes helyzetet eredményezett volna, hiszen Holmannak sérülés miatt le kellett jönnie a pályáról. Kilenc mezőnyjátékosra fogyatkozott a Debrecen, de van annyira jó csapat, hogy így is meg tudta oldani a hajrát, le tudta hozni a mérkőzést. Összességében jobb csapat a Debrecen, többet tett a győzelemért, megérdemelten nyert.

A Puskás a vezetést követően végig szaladt az eredmény után, ez azért nagy mértékben befolyásolta a teljesítményét. Nehéz dolga lesz az elkövetkező időben a bennmaradásért folytatott harcban, de sok meccs van még hátra, senkit sem szabad leírni. Olyan játékot a Debrecen ellen viszont nem lehet produkálni, mint amit a Puskás ma produkált, mert azt a DVSC megbünteti.

A Debrecen ragyogóan kezdte a tavaszt – az első két meccset simán lehozta, és Újpesten is jól teljesített. Az első bajnokin négy, a Paks ellen kettő, Újpesten egy, most megint négy gólt rúgott, míg kapott összesen hármat. Ez az arány mindent elmond, jól sikerült a felkészülés, jó formában van a csapat, és harcban van a dobogós helyekért.

Olvasói sztorik