mtk
NB I

Két bajnoki erejéig Dunaújvárosba költözik az MTK

Az MTK az Új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt a Fáy utcában rendezi a hazai mérkőzéseit a 2015–2016-os bajnoki szezonban. A Vasas-stadion pályája, a két csapat bajnoki- és kupamérkőzései miatt nagyfokú terhelésnek van kitéve 2015 augusztusa óta – számolt be az MTK honlapja.

A magyar válogatott Európa-bajnoki szereplése miatt a megszokottól eltérő módon, már áprilisban befejeződik az OTP Bank Liga, ezért nagyon szoros időbeosztással kell pályára lépni a csapatoknak. A tavaszi idényben tizennégy mérkőzésből tízet hazai pályán játszik az MTK, míg a Vasas hat alkalommal pályaválasztó az Illovszky Rudolf Stadionban, és ez a mérkőzésszám a nem mindennapi időjárási körülményekkel rendkívüli módon megviseli a pálya talaját.

Különösen intenzív szakasza a bajnokságnak az előttünk álló hét, amikor négy mérkőzést kellene rendezni az Illovszky Rudolf Stadionban – nyolc nap alatt (szombat, kedd, szerda, szombat).

A körülmények miatt, a játékosok érdekében, az MTK Budapest megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a hétvégén a Fáy utcában rendezendő MTK Budapest – Újpest FC rangadó után, a soron következő két hazai mérkőzést a Dunaújvárosi stadionban játssza le.

A klubvezetés minderről egyeztetett a szurkolók képviselőivel.

Domonyai László, klubigazgató megosztotta a klub elképzeléseit, a pályagondok megoldásával kapcsolatban:

– Stern Péter, az MTK Baráti Kör elnöke, Krausz György, Szántó György, Millisits Máté, az MTK Brüll Alfréd Egyesület elnökségi tagja és Pandzarisz Tamás, az MTK Blue Brothers tagja, egyaránt támogatásáról biztosította a klubot és egyetértett azzal, hogy a csapat érdekében, Dunaújvárosban fogadjuk a Budapest Honvéd és a Szombathelyi Haladás együttesét.

Az MTK a Baráti Körrel közösen, ingyenes utazási lehetőséget biztosít a szurkolók számára, a dunaújvárosi mérkőzésekre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik