NB I

Bognár: még nem vagyunk elég jók

A Diósgyőr irányítója nem akar hátrafelé tekintgetni, az apai kritikákat viszont elfogadja.

Döcögősen indult a tavaszi szezon Diósgyőrben, első három meccséből csak egyet tudott megnyerni a télen megerősödött Egervári-csapat, a Haladás legutóbb hátrányból fordítva nyert ellenük. A piros-fehérek így továbbra is az alsóházban vannak a táblázaton, bár nem szeretnének túl sokat hátrafelé tekintgetni. Viszont az igazán húzósnak tűnő meccsek még csak ezután jönnek.
– Kétségtelen, hogy több ponttal számoltunk az első három fordulóban, mint ahány lett belőle – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Bognár István, a DVTK középpályása – Főleg azért, mert most egy nehéz sorozat következik, aminek jó lett volna hat-nyolc ponttal a hátunk mögött nekivágni.
A diósgyőriekre kemény napok várnak, egymás után játszanak a Fradival, a Videotonnal és az Újpesttel, ráadásul kétszer idegenben. Bognár szerint maguknak köszönhetik, hogy nem lett tökéletes a rajtjuk, de bizonyos külső körülmények is szerepet játszottak benne.
– Mindhárom meccsen volt esélyünk a jobb eredményre, a Puskás Akadémia ellen pedig reálisabb is lett volna a döntetlen. Magunkban kell keresni a hibát, ugyanakkor mindhárom találkozón volt néhány vitatható bírói döntés, ami hátrányosan érintett minket. Azonban ezzel már nem érdemes foglalkozni – tette hozzá a középpályás. Aki szerint elindult egy úton a csapat, az igazi előrehaladáshoz azonban jobban kell koncentrálni a kapu előtt.

– A csapatjátékunk meccsről meccsre javult, de a helyzeteinket nem rúgjuk be, így pedig nehéz nyerni. Megvan a felelősségünk ebben, úgy mondanám, nem vagyunk még elég jók ahhoz, hogy például egy gólos vezetésről be tudjuk húzni a meccset, ha közben kapunk egy-egy vitatható ítéletet. De ha azt nézem, hogy mindhárom meccset megnyerhettük volna a helyzetek alapján, már beszélhetünk fejlődésről, hiszen ősszel sok meccsen az ellenfeleknek volt több helyzete. Most közelebb állunk a győzelemhez. Persze a foci attól is szép, hogy nem mindig az a csapat nyer, amelyiknek több lehetősége van a meccsen. Nem mondom, hogy folyamatosan irányítjuk a mérkőzéseket, de eljutunk a kapuig.
Saját szerepével kapcsolatban Bognár István úgy fogalmazott, jól érzi magát Egervári Sándor taktikájában a pályán.
– Tudom, mi az, amiben előre kell lépnem, próbálom ezeket a dolgokat fejleszteni. A Haladás ellen kicsit más jellegű volt a játékom, mint addig, kint voltam bal oldalon, sokat kellett fel-le futnom. Örülök, hogy megmutathattam, ilyenre is képes vagyok. Bízom benne, hogy ahogy az én teljesítményem, úgy a csapaté is tovább javul tavasszal. Az önbizalmunkkal, úgy érzem, nincsen gond, megyünk előre – ígérte a továbbiakra Bognár.

Édesapja, a volt válogatott futballista, jelenleg edző és televíziós szakértő, Bognár György rendszeresen ellátja tanáccsal (és kritikával…) a fiát, minden meccs után megbeszélik a tapasztalatokat. A „kis” Bognár azt mondja, jön azért néha dicséret is…
– Legutóbb azt mondta apu, tetszik neki, hogy új elemek is vannak a játékomban. ő is észrevette, amiről az imént beszéltem – említi a fiú.
A csapat a tavasszal túl merész célokat ugyanakkor nem tűzhet maga elé, Bognár István szerint első a biztonság. A DVTK jelenleg a kilencedik helyen tanyázik, négy pontra a kieső zónától. Innen csak felfelé szabad haladni.
– Úgy fogalmaznék, a legfontosabb most az, hogy ne kelljen hátrafelé nézegetnünk. Ezt kellene megalapozni a következő fordulókban. Nem vagyunk kiesőjelölt csapat, ezt határozottan kijelenthetem, de fontos, hogy ne kerüljünk gödörbe. A Honvéd a Fradi elleni győzelmével ellógott tőlünk, most az első feladat, hogy utolérjük, majd meg is előzzük őket – fogalmaz Bognár.
Ehhez mellesleg éppúgy a Ferencvárost kellene legközelebb megvernie a piros-fehér együttesnek, ahogyan hét végén a Honvéd tette…

Olvasói sztorik