NB I

A harmadik harmaddal folytatódik az NB I

A 23. fordulóval, azaz az új 12 csapatos bajnoki rendszer harmadik körének nyitányával folytatódik szombaton az OTP Bank Liga.

A listavezető Ferencvárosra a papírforma alapján könnyű feladat vár, hiszen a legrosszabb idegenbeli mérleggel rendelkező DVTK-t fogadja. A miskolciak legutóbb a 12. fordulóban, a Vasas otthonában aratott győzelemmel szereztek pontokat idegenben, azóta sorozatban ötször kaptak ki vendégként. A Ferencváros az előző körben nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett a Budapest Honvéd stadionjában, de szerdán a Magyar Kupában javított, címvédőként hátrányból fordítva jutott tovább a negyeddöntőből a Videotonnal szemben.

A második helyen álló Újpestet az MTK-t fogadja, a lila-fehérek tíz mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, igaz, legutóbbi két találkozójukon csak döntetlent játszottak. A két csapat legutóbb két hete játszott egymással a bajnokságban, akkor 1-1-es döntetlen született a Szusza Ferenc Stadionban.

A harmadik helyezett Debrecen a Puskás Akadémia csapatát látja vendégül, a hajdúsági együttes legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzését megnyerte, ráadásul hét közben a Magyar Kupában is bejutott a négy közé.

A Ferencvárost legyőző Budapest Honvéd a Vasast fogadja, s amennyiben legyőzi az angyalföldieket, megnyugtató helyzetbe került a kiesés elkerüléséért zajló versengésben.

A harmadik körben úgy játszanak a csapatok, hogy az előző bajnokság első hat helyezettje lesz hatszor pályaválasztó, míg a 7-10. helyezett, valamint a két újonc öt alkalommal.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Március 4. szombat:

15.30: MTK – Újpest FC, játékvezető: Kassai

18 óra: Paksi FC – Békéscsaba 1912 Előre, játékvezető: Bognár

18 óra: Debreceni VSC-TEVA – Puskás Akadémia, játékvezető: Erdős

18 óra: Bp. Honvéd-Vasas, játékvezető: Karakó

18 óra: Videoton FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás, játékvezető: Vad II.

18 óra: Ferencváros – Diósgyőri VTK 18.00, játékvezető: Farkas

Olvasói sztorik