NB I

Három gól, három piros: kupaelődöntőben a Fradi

A Videoton nem tudta megőrizni idegenben szerzett előnyét a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján. Loki–Fradi és Újpest–Békéscsaba lesz a döntőért.
Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó
Videoton FC – Ferencvárosi TC 1-2 (1-0)
Felcsút, játékvezető: Kassai
Videoton: Danilovics (Kovácsik, 57.) – Nego, Juhász R., Lang, Stopira – Pátkai (Haraszti, 82.), Simon Á. – Oliveira, Pölöskei (Szuljics, 64.), Kovács I. – Feczesin. Edző: Horváth Ferenc
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramírez – Nagy Á. (Böde, a szünetben), Gera – Varga R. (Csukics, 85.), Trinks, Lamah – Sesták (Radó, 66.). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Stopira (20.), illetve Böde (52.), Lamah (tizenegyesből 82.)
Kiállítva: Szuljics (84.), illetve Trinks (84.)
Továbbjutott: Ferencváros, idegenben lőtt több góllal (2-2)

Idegenben szerzett egygólos előnnyel várta a Videoton a Ferencváros elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját. A székesfehérvári stadion átépítése miatt Felcsúton csaptak össze a felek.

Az első komolyabb helyzetre a huszadik percig kellett várni: Pölöskei bal oldali szabadrúgása jól szállt középre, Stopira pedig nyolc méterről a léc alá bólintott (1-0). Tíz perccel később megduplázhatta volna előnyét a Videoton, de Kovács passzával nem tudott kapura fordulni Oliveira. A Fradi is megindult az ellenfél kapuja felé, de ahogy az ő védőik, úgy a hazai bekkek is szerelni tudtak. A 42. perc végén Sesták egyenlíthetett volna, de ziccerét Danilovics védte.

A második félidő elejét megnyomták a csapatok, a Fradi és a Videoton előtt is adódott lehetőség. Az 52. percben a szünetben beálló Böde Dániel egy beadással könnyedén fordult le védőjéről, és öt méterről vette be a hazai kaput (1-1). Beszorult a Videoton, a Fradi megérezte, hogy egy újabb találattal már a maga javára fordíthatja a párharcot. A hazaiak sem álltak azonban le: egy rossz helyezkedést követően Stopira fejesénél mentett Gera.

A mezőnyben faragták egymást a csapatok. A Fradi kereste a lehetőséget, hogy áttörje a jól záró hazai védelmet, de hosszú percekig csak meddő fölényt sikerült kialakítani.

A 81. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros: az első gól szerzője, Stopira kezezett a tizenhatoson belül. A tizenegyest Lamah értékesítette: a kapufáról Kovácsik hátára, majd a gólvonal mögé pattanó labdával a 82. percben már a Ferencváros állt továbbjutásra (1-2). Közben a lecserélt Pátkainak piros lapot mutatott fel Kassai, majd kisebb kakaskodás miatt állt a játék – Trinkszet és Szuljicsot is kiállította a játékvezető.

Teljesen kapujához szögezte a Fradit az utolsó percekben a Videoton, de nem sikerült áttörni a Bödével megerősített zöld-fehér hátvédsort: 2-1-es idegenbeli sikerével több idegenben lőtt góllal jutott tovább a Ferencváros.

Magyar Kupa, negyeddöntő

Termálfürdő Tiszaújváros – Újpest FC 0-2 (továbbjutott: Újpest, 10-1)

HR-Rent Kozármisleny – Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (továbbjutott: Békéscsaba, 3-2)

Kedden játszották:

Debreceni VSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 5-0 (továbbjutott: Debrecen, 7-1)

A felcsúti összecsapás után a Pancho Arénában megtartották az elődöntő sorsolását.

Az elődöntő párosítása:

Újpest–Békéscsaba

Debrecen–Ferencváros

Olvasói sztorik