NB I

Keserű szájízzel ünnepli a bajnoki címet a Fradi-tábor

Rangadó
Rangadó

2016. 03. 02. 08:58

Manapság már sokkal inkább előnyben részesül egy női kézilabda BL-mérkőzés, ahol még jelen van a fradizmus.

Kapcsolódó cikkek

A Digi Sport V-közép című műsorának voltak a vendégei a “Ferenczvárosi C-közép” alapító tagjai. A fradista „oldallelátós” szurkolókat tömörítő csoport 2014 szeptemberében kezdett el szerveződni. Tagjai a B-középpel ellentétben bejárnak a mérkőzésekre – bár a jelenlegi helyzetben már közülük is sokkal kevesebben – és a stadionon belülről próbálják párbeszédre kényszeríteni Kubatov Gábort a táborral.

A műsorban elmondták, hogy kezdetekben nem fogadták jól a szerveződésüket a stadionon kívül rekedt ultrák, hiszen sokan abban a hitben voltak, hogy ők is Kubatov Gábor emberei, és egy lapon emlegették őket a vezetőség által létrehozott mű B-középpel, a „Halhatatlanok” néven jegyzett körülbelül 5-10 fős kapu mögötti társasággal.

– Próbáltunk egyenlő távolságot tartani a vezetőség és a tábor között, és a közöttük lévő párbeszédre próbáltuk irányítani a dolgokat, de rengeteg barátságtalan lépés történt felénk a vezetőség részéről, ami mellett már nem mehettünk el szó nélkül. Megalakulásunkkor letiltották a nevünket, mert tartalmazta a Ferencváros nevét (helyette ma már Ferenczvárosi C-közép a hivatalos név – a szerk.), a kritikákat zsigerből elutasították, a békés demonstrációnkat a népligeti aluljáróban a Fradi Security által meghiúsították – mondta Németh Zoltán, a közösség tagja.
Véleményük szerint a stadionnál elhelyezett vénaszkennereket aránytalanul és diszkriminatív módon használják, hiszen többek között sem a VIP-szektorokban, sem a skyboxokban, sem pedig a vendégszektorban nem kötelező a használatuk. Jelenlétük azt sugallja, hogy a szurkolókat bűnözőkként kezelik, ami nem helyénvaló.

Egyik legutóbbi cikkükbenigen éles hangnemben bírálták az elnököt, és felszólították a távozásra, valamint „Üllői úti Dózsa”-ként emlegették szeretett klubjukat.

Arra a kérdésre, hogy egy ilyen kemény kritika után próbálkozhatnak-e még továbbra is a közvetítői szerep betöltésével, a következőt válaszolták:

– Jelenleg ez irreálisnak tűnik. A kialakult helyzetben már ott tartunk, hogy nem lehet besöpörni a szőnyeg alá a gondokat, és az ellenünk elkövetett dolgokat. Olyan szintű összefonódás van a politika és Fradi között, ami már a Fradi kárára megy. Az átlag nézőszám, és a bérletesek száma lényegesen csökkent a korábbi évekhez képest, a stadionba bejáró szurkolók pedig velünk beszélgetve elmondták, hogy nem érzik jól magukat odabent. A helyzet megoldásának a kulcsa a vezetőség kezében van. Ha ők nem érzékelik, hogy óriási nagy probléma van jelenleg, akkor annak káros hatása lehet, a fradizmus utánpótlása szűnhet meg.

Végszóként megjegyezték, hogy a már valószínűsíthető 29. bajnoki címet keserű szájízzel fogják ünnepelni a kialakult jelenlegi helyzet miatt, és manapság már sokkal inkább előnyben részesül a női kézilabdacsapat BL-mérkőzése, ahol még jelen van – a Groupama Arénából egyre inkább eltűnő – fradizmus.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C) advances with the ball past Boca Juniors' Uruguayan midfielder Nahitan Nandez (front R) and Boca Juniors' Argentinian midfielder Emanuel Reynoso (2ndL) during the 53rd Joan Gamper Trophy friendly football match between Barcelona and Boca Juniors at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 15, 2018.  / AFP PHOTO / Josep LAGO
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.