NB I

Keserű szájízzel ünnepli a bajnoki címet a Fradi-tábor

Manapság már sokkal inkább előnyben részesül egy női kézilabda BL-mérkőzés, ahol még jelen van a fradizmus.

Kapcsolódó cikkek

A Digi Sport V-közép című műsorának voltak a vendégei a “Ferenczvárosi C-közép” alapító tagjai. A fradista „oldallelátós” szurkolókat tömörítő csoport 2014 szeptemberében kezdett el szerveződni. Tagjai a B-középpel ellentétben bejárnak a mérkőzésekre – bár a jelenlegi helyzetben már közülük is sokkal kevesebben – és a stadionon belülről próbálják párbeszédre kényszeríteni Kubatov Gábort a táborral.

A műsorban elmondták, hogy kezdetekben nem fogadták jól a szerveződésüket a stadionon kívül rekedt ultrák, hiszen sokan abban a hitben voltak, hogy ők is Kubatov Gábor emberei, és egy lapon emlegették őket a vezetőség által létrehozott mű B-középpel, a „Halhatatlanok” néven jegyzett körülbelül 5-10 fős kapu mögötti társasággal.

– Próbáltunk egyenlő távolságot tartani a vezetőség és a tábor között, és a közöttük lévő párbeszédre próbáltuk irányítani a dolgokat, de rengeteg barátságtalan lépés történt felénk a vezetőség részéről, ami mellett már nem mehettünk el szó nélkül. Megalakulásunkkor letiltották a nevünket, mert tartalmazta a Ferencváros nevét (helyette ma már Ferenczvárosi C-közép a hivatalos név – a szerk.), a kritikákat zsigerből elutasították, a békés demonstrációnkat a népligeti aluljáróban a Fradi Security által meghiúsították – mondta Németh Zoltán, a közösség tagja.
Véleményük szerint a stadionnál elhelyezett vénaszkennereket aránytalanul és diszkriminatív módon használják, hiszen többek között sem a VIP-szektorokban, sem a skyboxokban, sem pedig a vendégszektorban nem kötelező a használatuk. Jelenlétük azt sugallja, hogy a szurkolókat bűnözőkként kezelik, ami nem helyénvaló.

Egyik legutóbbi cikkükbenigen éles hangnemben bírálták az elnököt, és felszólították a távozásra, valamint „Üllői úti Dózsa”-ként emlegették szeretett klubjukat.

Arra a kérdésre, hogy egy ilyen kemény kritika után próbálkozhatnak-e még továbbra is a közvetítői szerep betöltésével, a következőt válaszolták:

– Jelenleg ez irreálisnak tűnik. A kialakult helyzetben már ott tartunk, hogy nem lehet besöpörni a szőnyeg alá a gondokat, és az ellenünk elkövetett dolgokat. Olyan szintű összefonódás van a politika és Fradi között, ami már a Fradi kárára megy. Az átlag nézőszám, és a bérletesek száma lényegesen csökkent a korábbi évekhez képest, a stadionba bejáró szurkolók pedig velünk beszélgetve elmondták, hogy nem érzik jól magukat odabent. A helyzet megoldásának a kulcsa a vezetőség kezében van. Ha ők nem érzékelik, hogy óriási nagy probléma van jelenleg, akkor annak káros hatása lehet, a fradizmus utánpótlása szűnhet meg.

Végszóként megjegyezték, hogy a már valószínűsíthető 29. bajnoki címet keserű szájízzel fogják ünnepelni a kialakult jelenlegi helyzet miatt, és manapság már sokkal inkább előnyben részesül a női kézilabdacsapat BL-mérkőzése, ahol még jelen van – a Groupama Arénából egyre inkább eltűnő – fradizmus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik