NB I

Mészöly elégedett az új igazolásokkal

Szájról-szájra terjed a Haladás jó híre.

A 33 fordulós NB I két teljes köre, azaz 22 mérkőzés után a negyedik helyen áll a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A tavaszi első három fordulót két győzelemmel – Budapest Honvéd (1-0), Diósgyőr (2-1) – és egy vereséggel – Vasas (0-1) – nyitották a zöld-fehérek. Mészöly Géza vezetőedző együttese az őszihez hasonló stabil, ugyanakkor olykor tetszetős és nem utolsósorban eredményes, pontokban is mérhető játékkal rukkolt elő olvasható a klub hivatalos honlapjánakcikkében.

– Szerintem mindannyian elfogadtuk volna, hogy az első három meccset két győzelemmel és egy vereséggel abszolváljuk – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A kispesti sikerünket roppant értékesnek tartom, láthattuk, később milyen simán verte a Honvéd a Fradit – nem sok csapat visz el három pontot a Bozsik-stadionból. A Vasas elleni vereség az erőviszonyok miatt bosszantó volt, ugyanakkor legalább elmondhatjuk: nem közvetlen riválistól kaptunk ki. És ugye majdnem egy teljes félidőt tíz emberrel játszottunk. Ráadásul az angyalföldiek és a diósgyőriek ellen is csak tizenegyesből kaptunk gólt. Ami a DVTK elleni találkozót illeti, tanulság, hogy a helyzeteket be kell rúgni, gondolok itt például Medgyes Zoltán és David Williams nagy lehetőségére. Elismerem, a 92. percben egy megpattanó lövéssel megnyerni egy meccset a szerencsére is szükség van, de azt segíti Fortuna, aki tesz is érte. A Honvéd mellett a Diósgyőr is erős gárda, a miskolciakat sem sokan verik majd meg. Természetesen nehézséget okoz, hogy hazai meccseinket nem Szombathelyen, hanem Sopronban játsszuk és amellett, hogy minden kezdet nehéz, a Diósgyőr elleni első „hazai” mérkőzésünk jól sikerült. Remek volt a hangulat, sokan elkísértek bennünk és ezúton is köszönöm a soproniaknak is, hogy annyian kilátogattak a meccsre. Úgy hallom, azóta szájról-szájra terjed, hogy milyen jó kis meccset vívtunk a Diósgyőr ellen, és tavasszal talán még többen kilátogatnak a mérkőzéseinkre. A tavaszi célkitűzésünk változatlan: az élbolyban akarunk maradni és szép helyezéssel zárni a bajnokságot.

Mészöly Gézát megkérdezték a télen érkezett játékosok teljesítményéről is. A sérült Gyürki Gergő ugyan nem, David Joel Williams és Kovács Lóránt viszont már pályára lépett.

– Williams a Diósgyőr ellen azt az arcát mutatta, amelyet az első naptól kezdve ismertünk, remek mentalitással futballozott – mondta Mészöly Géza. – Akadt egy ziccere, adott egy gólpasszt és ugyan a második félidőben volt egy komoly labdaeladása, azt várjuk tőle, hogy abban a felfogásban játszik, amit várunk tőle. Kovács Lóránttal is elégedett voltam, fog még jobban is játszani, még tudjuk emelni számára a lécet. Nagy munkabírású labdarúgó, az első gól előtti szögletet ő harcolta ki. Beilleszkedett a játékunkba, de még bátrabb is lehet a folytatásban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik