NB I

2017 végére lesz kész a diósgyőri stadion?

A közel 3 milliárd forintos emelést kapott projekt kivitelező munkálatai valószínűleg az idén ősszel indulnak.

A múlt hét csütörtökön megjelenő kormányhatározat hivatalossá tette azt, ami már hetek óta beszédtéma volt: a diósgyőri stadion rekonstrukciójára szánt eddigi 8 milliárd forintos összeget közel 3 milliárd forinttal megemelték, így összesen 10,915 milliárd forintot szán az állam erre a célra – számolt be a hírről a boon.hu.

Pásztor Ervin, a megvalósításra létrehozott cég, a Diósgyőri Stadionrekonstrukció Kft. egyik ügyvezetője szerint mindenképp szükség volt a plusz 3 milliárdra, hiszen az üzemeltetés speciális körülményeit figyelembe véve a projekt a kormányhatározat nélkül alulfinanszírozott lett volna. Pásztor több példát is említett a speciális körülményekre, ilyen például, hogy az UEFA-szabvány szerint a lelátórész teljes egészét tetőnek kell fednie, a stadion északi-déli tájolása viszont megmarad, az emiatt hiányzó napfényt pedig különféle berendezésekkel kell majd pótolni. Az ügyvezető hozzátette, a megemelt összeg már elég lesz arra, hogy a célként kitűzött 15 ezer férőhelyes stadion a kor követelményeinek megfelelően kerüljön megvalósításra.

A stadion elkészülésének idejére vonatkozóan Pásztor nem mondott konkrét időpontot, sőt hozzátette, az eddigi dátumok is csak körülbelüli becslések voltak. Mint említette, a végleges időpont a közbeszerzői pályázat lezárulása után lesz kijelenthető, ez után kezdődhet el a konkrét munkafolyamat, melynek ideje 12-15 hónapra tehető. Pásztor azzal zárta le az interjúját, hogy a projekttársaság mindent elkövet a projekt mihamarabbi, lehetőleg 2017 őszi befejezése érdekében.

Olvasói sztorik