NB I

Pontot szerzett a sereghajtó az MTK vendégeként

Nem volt gól a Békéscsaba fővárosi meccsén.
OTP Bank Liga, 22. forduló
MTK – Békéscsaba 1912 Előre 0-0
Illovszky Rudolf Stadion, 500 néző. Játékvezető: Pintér
MTK: Hegedüs – Bese, Grgics, Baki, Poór – Vass Á., Thiam – Gera D., Kanta J., Strestik (Hrepka, 70.) – Torghelle. Edző: Teodoru Vaszilisz
Békéscsaba: Polekszics – Piermayr, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovics (Eccleston, 82.) – Bényei, Takács P., Spitzmüller (Szélpál, 85.), Fabio, Calvente – Punosevac (Birtalan, 60.). Edző: Zoran Szpisljak
Kiállítva: Grgic (90.)

A harmadik percben Kanta József átadása után Torghelle lőtt, Polekszics hárítani tudott. A kipattanóból Gera Dániel próbálkozott, a vendégek montenegrói válogatott kapusa azonban ezt is védte. Aktívan kezdték a mérkőzést a fővárosiak, akik jelentős labdatartási fölényben voltak.

A huszadik percben Calvente szöktette Fabiót, aki kis híján hatalmas helyzetbe került, de nem érte el a labdát. Ezt követően némileg beszorultak a vendégek. A 28. percben Strestik beadását Torghelle fejelte a kapu mellé. Négy perccel később Torghelle ugrott ki a védők szorításából, majd kapásból próbálkozott lövéssel, Polekszics hárítani tudott.

Az első félidőben jóval többet birtokolták a hazaiak a labdát, de – főleg a kapusának köszönhetően tartotta magát a Békéscsaba.

A szünet után előtt Takács Péter próbálkozott, de lövése – Baki Ákos segítségével – kevéssel a kapu fölé szállt. Egy perccel később Fabio végezhetett el szögletet, a csabaiak kezezést reklamáltak és végigkergették a bírót a pályán. Az ítélet kirúgás…

Az 59. percben szétszakadt a pálya és némi kapkodás volt mindkét oldalon, majd Thiam pöckölte be a labdát Torghellének két védő közé, aki egy cselt követően a kapu fölé pörgetett. A 62. percben Kanta József egyéni akciója után Polekszics kezében kötött ki a labda. Két perccel később Thiam fejelhet mellé egy szöglet után.

A 75. percben Kanta szögletét követően Torghelle csúsztatott, Polekszics ezt is védte. A 81. percben Hrepka Ádámról pattant a vendégkapu felé a labda veszélyesen, de fölé ment. A végén Calvente kapott forintos labdát és utolsó emberként Grgics csak szabálytalanul tudta megállítani. Azonnal piros lapot kapott. A szabadrúgást Birtalan a kapu fölé-mellé lőtte.

forrás: mtkbudapest.hu, Békéscsaba 1912 Előre Facebook

– Küzdelmes mérkőzésen nem született igazságos eredmény. Az MTK teljes mértékben kontrollálta a meccset, rengeteg helyzetet dolgozott ki, míg a vendégek szinte át sem lépték a félpályát. Torghelle Sándor kiválóan játszott, de a Békéscsaba kapusa minden lehetőséget hatástalanított, így maradhatott a gól nélküli döntetlen – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gáspár József, az MTK egykori válogatott kapusa.
Olvasói sztorik