NB I

Tiszta munka! A Paks három góllal verte a Vasast

A Vasas végig futott az eredmény után, de nem volt esélye Csertői Aurél csapata ellen.
OTP Bank Liga 2015/2016
22. forduló
Paksi FC – Vasas SC 3-0 (1-0)
Játékvezető: Andó-Szabó Sándor
Asszisztensek: Erős Gábor, Farkas Balázs
Paks: Molnár – Kulcsár,Lenzsér, Gévay, Szabó – Papp – Koltai (Balázs 67.), Kecskés, Bertus, Bartha (Báló 88.) – Hahn (Szakály 78.)
Vasas: Nagy – Preklet, Korcsmár, Debreceni, Hangya – Vida, Adamovic (Novák 60.), Berecz – Ádám, Müller, Remili (Pavlop 60.)
Gólszerzők: Lenzsér (45.), Bartha (58.), Kulcsár (76.)
Sárga lap: Lenzsér (41.), Kulcsár (49.), Hahn (72.) ill. Adamovic (29.), Vida (32.)

Nagyon nehezen indult be a mérkőzés. Helyzetecskék, gyenge próbálkozások voltak mindkét oldalon, de komoly gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani.

Az első komoly helyzetből, erre a 45. percig kellett várni, rögtön gól is lett. Koltai oldalról betekert szabadrúgás meglepte a Vasas védőit, senki nem tisztázott, Lenzsér pedig közvetlen közelről a hazaiknak szerzett vezetést.

A második félidőben már jobban focizott a Paks, és miután az 58. percben Bartha meglőtte a második góljukat, gyakorlatilag el is döntötték a találkozót.

A Vasas becsületére váljék, mindent megpróbáltak visszajönni a meccsbe, de Kulcsár a 76. percben újabb paksi gólt szerzett, ezzel pedig gyakorlatilag minden reménye elszállt Remiliéknek.

A Vasasnak a végén volt még esélye a szépítésre, de Preklet fejese nem talált kaput. A jobb csapat nyerte a meccset, Csertői Aurél együttese ma többet tett a sikerért.

– Az első félidőben tapogatozó játékot láthatott a közönség, de a második játékrészben szép gólokat rúgott a Paks, és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést – mondta Éger László, a Rangadó.hu állandó szakértője, a Paks korábbi válogatott védője. – Kulcsfontosságú volt, hogy a hazaiak lőttek három gólt, ráadásul az elsőt lélektanilag nagyon fontos pillanatban, a 45. percben szerezték. Utána a Vasasnak kellett támadnia, és két nagyon szép akció végén sikerült a Paksnak még betalálnia. Azt gondolom, hogy teljesen megérdemelt hazai siker született.

A Rangadó.hu állandó szakértője Éger László rövidesen értékeli a mérkőzést.

Olvasói sztorik