NB I

Megint kikapott a Fradi

A meglepően jól játszó Honvéd 2-1-re nyert.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Bp. Honvéd – Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)
Bozsik-stadion, játékvezető: Solymosi
Honvéd: Horváth A. – Botka (Hidi, 84.), Lovrics, Kamber, Bobál D., Baráth (Constantinescu, 77.) – Nagy G., Vasziljevics, Ikenne-King – Eppel (Jelena, 75.), Youla. Edző: Marco Rossi
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa (Radó, 63.), Pintér Á., Ramírez – Nagy Á., Gera – Varga R., Busai (Nagy D., a szünetben), Lamah – Sesták (Böde, a szünetben). Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Baráth (41.), Vasziljevics (56.), illetve Lamah (88.)
Kiállítva: Dilaver (95.)

A Honvéd és a Ferencváros tradicionális rangadójával zárult szombaton este az élvonal 22. fordulója.

A kispestiek már a meccs elejétől jobbak voltak, lendületesebben, céltudatosabban, pontosabban futballoztak, ennek köszönhetően több lehetőségük is volt a gólszerzésre.

A 15. percben például Youla 13 méterről a kapu jobb alsó sarka mellé lőtt. Három perccel később Ikenne-King lendült támadásba, Dibusz bravúrral hárította a próbálkozását. A 33. percben egy szabadrúgást követően Eppel Márton 17 méterről lőtt, ám a Fradi kapusa ezt is védte, illetve csakhamar Nagy Gergő lövésénél is bravúrt mutatott be.

A 41. perben Baráth Botond szedett össze a kaputól 23 méterre egy röviden felszabadított labdát, majd egy átvétel után védhetetlenül a jobb felső sarokba bombázott (1-0).

Remekül, erőszakosan játszott az első félidőben a Honvéd, amely sok labdát szerezett és komoly lehetőségei is adódtak. Baráth ráadásul mindezt meg is koronázta egy órási góllal.

A szünet után a vendégek pályára küldték Böde Dánielt is, de a válogatott csatár kis túlzással láthatatlannak bizonyult a második félidőben.

Egy ellentámadás végén Kamber vezette métereken át a labdát a vendégtérfélen, majd a tizenhatosnál Vasziljevicsnek tolta ki, ő pedig Dibusz felett a kapuba továbbított (2-0). A 66. percben Vasziljevics átlövése kerülte el a kaput. Nem sokkal később Youla lapos lövését tolta szögletre szépen Dibusz.

Ezt követően az FTC fokozatosan átvette az irányítást. A 83. percben Varga Roland szögletét Gera Zoltán a kapufára fejelte. A túloldalon Vasziljevics szabadrúgása az oldalhálóban landolt. A fordulatos hajrá során Lamah fejesével szépített a Ferencváros (2-1), sőt a 93. percben Vasziljevics távolról a kapufát találta el. Nem tudott egyenlíteni a Fradi, amely az Újpest valamint a Videoton elleni rangadó után a Honvéd ellenit is elvesztette.

– Nem tudok rosszat mondani! Ez nem szerencsés győzelem volt, hanem a Honvéd lefutballozta a Fradit. Ha az első félidő után három-null az állás, senki nem szólhat egy szót sem – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője. – A Haladás és a Diósgyőr ellen is enerváltan játszottak a kispestiek, nem voltak jó formában. A mai produkció után viszont meg van bocsátva az a két meccs! Dibusz Dénes a mezőny egyik legjobbja volt, mindkét félidőben nagyokat védett. A második félidő elején némileg feltámadt a Ferencváros, de a kispesti kapusnak, Horváth Andrásnak nem volt komoly feladata. Ha előbb szépítenek a vendégek, gondban lehetett volna a Honvéd, de meglátásom szerint a Fradi el vannak telve, jól van lakva. Marco Rossi nagyon jól cserélt, a játékosai pedig a szívüket-lelküket kitették a pályára, látszott, hogy ezúttal csak ők nyerhetnek.
Olvasói sztorik