NB I

„Bajnokok már aligha leszünk, de…”

Szolnoki Roland szerint presztízsmeccs lesz a Puskás Akadémia elleni a gyengén rajtoló Vidi számára.

A Békéscsaba ellen volt először a kezdőcsapat tagja tavasszal Szolnoki Roland, a Videoton hátvédje. A fehérváriak meglepetésre csak döntetlent játszottak az utolsó helyen álló újonc ellen, az újpesti vereség után ismét csalódottan hagyták el a pályát. A Rangadó.hu érdeklődésére a játékos elmondta, szerinte nem a játékukkal, csak a helyzetkihasználással van gond.
– A felkészülésünk nagyon jól sikerült, erős csapatokkal játszottunk jó meccseket, tettük a dolgunkat, bizakodva vártuk a rajtot. Ehhez képest valóban nem jól kezdtünk, bár a teljes képhez a Fradi elleni kupameccsen elért győzelem is hozzátartozik, ami komoly eredmény. Előtte sorozatban kikaptunk a zöld-fehérektől, most pedig legyőztük őket, még optimistábban várhattuk a bajnoki rajtot.
– Az Újpest elleni mérkőzés a kispadról nézve izgalmas volt. Helyzetek itt is, ott is voltak, de már akkor sem tudtuk őket kihasználni. Elsősorban ezen kell változtatni a következő mérkőzéseken. A lehetőségeink megvannak, és nem olyan helyzetekről beszélek, hogy valaki ellövi húsz méterről a labdát. A kapusra vihettük rá többször is, mégsem tudtunk gólt szerezni a Békéscsaba ellen sem. A következő edzéseken ezen kell keményen dolgoznunk, muszáj jobban kihasználni a helyzeteket – tette hozzá Szolnoki Roland. A másik lila-fehér csapat ellen pedig egy kis szerencse is hiányzott, bár a bajnoki címvédő erre aligha hivatkozhat az újonc ellen…

– A Békéscsaba-mérkőzés úgy kezdődött, hogy rúgtunk egy szerintem szabályos gólt, amit nem adott meg a játékvezető. Aztán az ellenfél az első lövésből vezetést szerzett. Ilyen időszak van most a jelek szerint… Nem pánikoltunk, szerintem higgadtan játszottunk, tettük a dolgunkat. A 94. percben kapufát rúgtunk, szóval, nincs szerencsénk. De a héten nagyon sokat dolgozunk azért, hogy legközelebb ne kifelé pattanjon a labda a kapufáról – véli Szolnoki.
A hétvégén amolyan „hazai idegenbeli” meccs jön a Vidi számára, a Puskás Akadémia ellen, amelynek pályáján albérletben játszik a csapat. Ezúttal a PFLA a pályaválasztó, Szolnoki számára pedig azért is érdekes a helyzet, mert a felcsúti akadémiáról került annak idején a Videotonba.
– Valóban furcsa lesz. A Puskás Akadémián szép éveket töltöttem el annak idején, de azóta sok minden megváltozott. Ismerős a környezet, szép a stadion, de ez mégsem a mi pályánk. Hozzá kell még szoknunk. De nem szabad semmilyen külső körülményre hivatkoznunk. Meg kell csinálni, amit a edző kér tőlünk és el kell indulni fölfelé. A következő fordulóban épp a felcsútiak ellen játszunk „idegenben”, ugyanezen a pályán… Presztízsmeccs lesz, száz százalékot kell nyújtanunk – mondja a hátvéd, aki szerint a bajnoki címet szinte biztosan elbukó Vidi játékosai továbbra is képesek komoly célokért küzdeni.
– Úgy érzem, a motivációval nincs gond. Az ősz második felében elindultunk felfelé, a jó irányba mozdultunk. A harmadik helyen teleltünk, a rossz tavaszi rajt miatt most lejjebb csúsztunk, de egyértelműen az a célunk, hogy visszaérjünk az élmezőnybe. Azt már lassan kimondhatjuk, hogy bajnokok nem leszünk idén, de ebben a mezőnyben mindenképpen oda akarunk érni a második helyre – jelentette ki Szolnoki Roland.

Olvasói sztorik