NB I

Az MLSZ-hez fordult a DVSC a korai meccs miatt

Munkanapon nem ér oda minden néző 15.30-ra, érvel a klub.

Március 15-e idén egy keddi napra esik, s hogy négynapos lehessen a hétvége, a március 14-ei hétfőt jövő hét szombaton, március 5-én dolgozzuk le.

Ezen a napon NB I-es meccset rendeznek Debrecenben, a 23-ik fordulóban a Loki a Puskás Akadémiát fogadja a Nagyerdei Stadionban. A 15.30-as kezdési időpont azonban szemet szúrt a szurkolóknak, mondván az még bőven a munkaidőben van. Abban a fordulóban egyébként a hat NB I-es mérkőzésből öt 15.30-kor kezdődne, csak a Fradi–Diósgyőr kezdési időpontja 18 óra – írja a Dehir.hu portál.

A szurkolók jelzésére a DVSC a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult, s azt kérték, hogy 15.30 helyett 18 órakor kezdhessék a mérkőzést. Róka Géza klubigazgató a Dehir.hu-nak elmondta, nincs olyan a versenyszabályzatban, ami tiltaná, hogy munkaidőben kezdjenek NB I-es mérkőzést, ők azonban azt szeretnék, hogy minden drukker odaérhessen a Loki–Puskás találkozóra.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője a hírportálnak úgy nyilatkozott, napirenden van a kérdés, és egyeztetnek a klubokkal. A cél az, hogy minél többen ki tudjanak menni a mérkőzésekre. Amint megszületik a döntés, arról rögtön értesítik majd a közvéleményt.

A meccsidőpontok változása a focimeccsek közvetítését is befolyásolhatja. Az M4 sportcsatorna a 23-ik fordulóban a Loki meccsét nem adná. 15.30-tól az Újpest és az MTK, 18 órától pedig az FTC és a DVTK találkozóját tervezik közvetíteni.

Olvasói sztorik