NB I

Újabb Loki-siker, újabb Holman-góllal

Kondás Elemér csapata már az első félidőben elrendezte a három pont sorsát a Paks ellen.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Debreceni VSC-TEVA – Paksi FC 2-0 (2-0)
Debrecen, 2518 néző. Játékvezető: Iványi.
Debreceni VSC-TEVA: Radosevic – Lázár (Varga J., 73.), Mészáros, Brkovics, Korhut – Bódi (Tisza, 83.), Jovanovic, Holman, Szakály P. – Horváth Zs., Sidibe (Coulibaly, 64.). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár,
Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Koltai,
Kecskés (Szakály D., 65.), Bertus (Kővári, 74.), Bartha – Hahn (Balázs Zs., 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerzők: Sidibe (21., 11-esből), Holman (44.).

Folytatta a múlt heti kiváló rajtját a Debreceni VSC-TEVA együttese, amely a Vasas elleni 4-0 után magabiztosan győzte le a Paksot az NB I 21. fordulójában.

A vendégek honlapjának tudósításából kiderül, hogy az első percben Korhut emelésére mozdult ki Molnár, ám ebből még nem született gólveszély. Az 5. minutumban Bertus jobbról, az oldalvonalról végzett el szabadrúgást, ami a debreceni hálóőr, Radosevic kezében kötött ki.

Két perccel később Kecskés indította Koltait, aki befelé cselezett, majd lekészítette Kecskésnek a labdát, ő 24-ről lőtt, de körülbelül 50 centivel fölé ment. A 20. perc környékén érkeztek meg a stadionba a vendégszurkolók: addig csend volt, utána viszont a szurkolásukra megélénkültek a debreceni drukkerek is.

Ez a meccsnek is jót tett: Sidibe a 16-oson belül találkozott Gévayval, utóbbit szabálytalannak ítélte Iványi játékvezető, így jöhetett a büntető. A sértett magabiztos volt, Sidibe a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

Lendületben maradtak a debreceniek, öt perccel a gól után Bódi egy szabadrúgást lőtt a rövid alsóhoz balról, Molnár szögletre ütötte. A 29. percben Hahn tette ki jobbra Koltainak, aki továbbpasszolt Kulcsárnak, ő az alapvonalról visszatette Kecskésnek, aki 14-ről fölé lőtt.

A félidő vége előtt jött a slusszpoén: a Paks labdát vesztett középen, Korhut fellőtte azt a kilépő Holmannak, aki egyedül vitte kapura, majd Molnár mellett, 14 méterről a kapu jobb oldalába helyezett, 2-0. A télen a Ferencvárostól igazolt Holman jó sorozata folytatódott: korábban a felkészülés során is eredményes volt, míg egy hete bajnokin talált be a Vasasnak.

A második játékrészben a hazaiaké volt az első helyzet: Szakály 23 méteres bombáját fogta Molnár. A 52. percben Bódi végezhetett el közvetlenül a tizenhatos bal sarkáról szabadrúgást, amit Molnár kipöckölt a jobb felsőből, majd megfogta a labdát.

Az 59. percben megint Kecskés lőhetett 23 méterről, miután Barthától kapott egy jó labdát, de ez is fölé ment, nem sokkal később pedig le is cserélték. Volt esélye a szépítésre a vendégeknek: Bartha rácsavart egy szabadrúgást 27 méterről, a bal felső felé, de 10 centivel fölé ment.

A hajrában a csereként beszálló Coulibaly az alapvonalról akart gólt lőni, de Molnár szögletre mentett. A 82. percben megint ő próbálkozott: Bódi gyertyát rúgott, a visszahulló labdát Coulibaly egyből rálőtte, a bal alsó mellett ment ki.

Sem a rendes játékidőben, sem a háromperces hosszabbításba nem fért bele több veszélyes helyzet, így a Debrecen az első félidőben mutatott játékával és góljaival nyerte a bajnokit. A már 34 pontos Loki átmenetileg a második helyre ugrott, mivel az Újpest mérkőzése később kezdődött.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Gyarmati András sportmenedzser, A-licences edző értékelte:

– Mindkét csapat ragyogó felfogásban kezdett, támadófocit játszottak, ez ugye a Debrecennek kötelező is hazai pályán. Komolyabb lehetőségek azonban ennek ellenére sem akadtak az elején. A 21. percben aztán befújtak egy büntetőt a Lokinak, amit Sidibe kihasznált, ezzel vezettek a hazaiak. A Paks egyenlíthetett volna, megvoltak a helyzeteik, de vagy fölérúgták őket, vagy Radosevic védett. A félidő hajrájában Holman köszönte szépen, kihasznált egy paksi hibát, ezzel el is dőlt a meccs.
– A folytatásban próbálkozott mindkét csapat, többet volt a labda a vendégeknél, de átütőerő nem volt bennük. Ekkor már mindkét oldalon több hiba, pontatlanság akadt, de ez is megfelelt a Debrecennek, amely ragyogóan tartotta meg előnyét, megérdemelten nyert. A büntető? Láttam, hogy a lefújás után a paksi vezetőedző, Csertői Aurél reklamált a játékvezetőnél, de tudjuk: az a tizenegyes, amit a bíró megad, és ezt bizony befújta.

Olvasói sztorik