NB I

Ferenczi góljával nyert a Vasas

Az újonc 1-0-ra legyőzte a Haladást a 21. fordulóban.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Vasas FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző. Játékvezető: Németh Á.
Vasas: Nagy G. – Preklet, Korcsmár, Debreceni, Hangya (Risztevszki, 22.) – Vida, Czvitkovics, Berecz (Pavlov, 71.) – Ádám M. (Ferenczi I., 80.), Müller, Remili. Edző: Michael Oenning
Haladás: Király G. – Angyal, S. Wils, Jagodics M., Bosnjak – Németh M. (Medgyes, 71.), T. Wils, Kovács L. – Gaál (Ugrai, 76.), Williams (Jánvári, 56.), Halmosi. Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Ferenczi I. (82., tizenegyesből)
Kiállítva: Jagodics M. (54.)

Az újonc és kiesőhelyen álló Vasas a tavaszt kispesti győzelemmel kezdő Haladást fogadta az élvonal 21. körében, szombat délután.

Király Gábornak először Berecz Zsombor, majd Ádám Martin lövésénél kell ett védenie. A kettő között Christian Müller megpattanó kapáslövése zúgott el a bal felső sarok fölött.

A 17. percben Hangya mentett a tizenhatoson belül Németh Márió elől a lövés pillanatában. Csaknem negyed órával később Williams lőtt kapásból, nem sokkal a kapufa mellé. A 34. percben nagy kavarodás alakult ki a Vasas kapujának előterében, Nagy Gergely a labda mellé vetődött, végül Risztevszki mentett. A 39. percben a Haladás ismét kipasszolta az angyalföldiek védelmét, végül Németh Márió szabálytalankodott az öt és feles vonalánál, úgyhogy szabadrúgást kaptak a hazaiak.

Miután Németh Márió lefülelte Nagy Gergely gyengébb felszabadítását, majd métereken keresztül vezette a labdát, végül fölé lőtt 18 méterről. A szünet előtt Czvitkovics szabadrúgása után Debreceni András fejéről csúszott ki a labda az alapvonalon túlra.

A rendkívül rossz talajon néha kiszámíthatatlanul pattogott a labda.

Az 52. percben Kovács Lóránt lőtt 24 méterről, a megpattanó labdát Nagy Gergely megkaparintotta. Ezután Jagodics Márk a második sárga lapját is megkapta perceken belül, így emberelőnybe került a Vasas. A 63. percben Berecz húsz méterről lőtt a kapufa mellé, majd Czvitkovics veszélyes beadását követően Ádám Martin csukafejese néhány centivel mellé ment.

A 69. percben Ádám Martin veszélyes lövése az alapvonalon túlra pattant. Egy perc elteltével megint nagy lehetőséget szalasztott el a hazai együttes. Remili lövése szögletre pattant, a beívelést követően Risztevszki fejesét Király védte. A 74. percben Czvitkovics lövését fogta Király, ezután Pavlov nagy lövése tíz centivel fölé ment.

Akcióból ezt követően sem sikerült betalálnia a Vasasnak, de a hajrában Jánvári hátulról felrúgta Ferenczi Istvánt, aki büntetőből megszerezte a győztes találatot. Az idény eleje óta az angyalföldiek pályaedzőjeként tevékenykedő rutinos játékos két perccel korábban állt be csereként, és ez volt az első mérkőzése a mostani szezonban. Az NB I-ben legutóbb 2011 novemberében lépett pályára.

A legvégén még próbálkoztak a vendégek, Stef Wils 11 méterről leadott lövését Nagy Gergely vetődve védte, úgyhogy a Vasas 1-0-ra nyert.

forrás: vasasfc.hu és haladas.hu

– Nagyon átlagos meccs volt, minden szempontból. Ritkán történt valami, és akkor sem olyan nagy dolog. Az első félidőben egy árnyalattal jobb volt a Haladás, míg a második játékrészben – főleg a kiállítás után – a Vasas vette át az irányítást. Lett egy tizenegyes, ezt a Vasas kihasználta. A hazaiaknak nagyon kellett a három pont, meglett. Abszolút kiegyenlített volt a meccs, de a jogos tizenegyest értékesítette a Vasas, így begyűjtötte a három pontot – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott csatára.
Olvasói sztorik