NB I

Legyőzte a Honvédot, és már harmadik a Haladás

A Honvéd jobban játszott, több helyzete volt, de pont nélkül maradt.

Bp. Honvéd – Szombathelyi Haladás 0-1 (0-1)

Bozsik Stadion, 1500 néző
Játékvezető: Andó-Szabó
Honvéd: Nagy S. – Botka, Lovric, Kamber, Bobál D., Baráth – Nagy G., Hidi (Vermes 58.), Holender (Vasziljevics 5.) – Youla (Jelena 72.), Eppel
Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Th. Wils, Iszlai (Nagy 79.) – Williams (Ugrai 64.), Németh M., Halmosi (Medgyes 86.) – Gaál
Gólszerző: S. Wills (44.)
Sárga lap: Iszlai (60.), Nagy P. (86.)ill. Nagy G. (68.)

Nehéz talajon, sáros pályán fezsültek egymásnak a csapatok. A Honvéd kezdett jobban, leginkább az ő akaratuk érvényesült. A 20. perc környékén adott először életjelet a Haladás, igaz akkor Halmosinak, Williamsnek és Gaálnak is volt gólhelyzete. Nemsokkal később a másik oldalon Youla egymaga oldotta meg a “tűzijátékot”, de előbb a Haladás védői mentettek, majd Király Gábor spárgázva védett. A játékrész hajrája is Honvédé volt, több veszélyes akciót is vezettek a hazaiak, de gólt mégis a Haladás szerzett.

Egy jobboldali szögletet követően S. Wills fejelt Nagy kapujába. 0-1. A szünetig már nem is változott az eredmény.

A második játékrészre nagyon bekezdett a hazai csapat. Sorra jöttek a támadások, a pontatlan befejezések, és persze a Király védések. Haladás helyzetet nem is lehetett feljegyezni. A Honvédnak több lehetősége is volt egyenlíteni, a legnagyobbat a csereként beálló Jelena rontotta el. Egyedül törhetett ki a 77. percben, már csak Király volt vele szemben, de a támadó nem tudott gólt lőni, nagy bravúrral védett a válogatott kapusa. Hajrában pedig valóságos tűzijátékot rendeztek a hazaik, vagy Király, vagy a védők mentettek nagyot.

A Haladás a második félidőt végig védekezte, de egy első félidő hajrájában lőtt góllal fontos győzelmet szerzett. És biztos, hogy dobogóról várja a következő fordulót.

– Összességében ez egy ikszes meccs volt. Az első félidőben a két tizenhatos között folyt a játék. Egy lövést védett a hazaiak kapusa, míg a mérkőzés legnagyobb helyzetét a Honvéd hagyta ki a harmincadik percben, mikor Youla belerúgta a labdát Király Gáborba. A félidő végén esett a gól – távol voltam attól a kaputól, szögletből szerzett vezetést a Haladás. Nem igazán tudom megítélni, hogy hibázott-e a védelem, de úgy tűnt, közelről esett a gól, ilyet pedig nem lehet, hogy nem zárom le a területet az ötösöm előtt. Utána a Honvéd támadást támadás után vezetett, a Haladásnak momentuma sem volt a második félidőben, főleg pontrúgásokból veszélyeztettek a hazaiak. Királyt megzavarta egy játékos az egyik szögletnél, ezt a gólt így nem adták meg. A második félidő a Honvédé volt, egyértelműen – a szombathelyiek az első harminc percben tudtak csak dominálni. Érthetően a Haladás nem nyílt ki, míg a kispestieknek menniük kellett előre. Ha mérleget vonok, akkor azt mondom, a Haladás ott van a tabellán, ahol van, amiben nagyon sokat köszönhet Király Gábornak. Egy Királlyal jobb csapat volt a Szombathely a Honvédnál – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik