NB I

Vereséget és győzelmet sem érdemelt a Videoton az Újpest ellen

Egervári hiányol egy tizenegyest, de nem ezen múlt a DVTK veresége.

Újpest–Videoton 1-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Először is gratulálok minden játékosomnak, kiváló teljesítményt nyújtott ma kivétel nélkül mindenki. Nagy győzelmet arattunk, és ez a győzelem nem csak azért fontos, mert megszereztük a három pontot, hanem azért is, mert egy nagyon erős ellenfél ellen sikerült megszerezni. A vége egy-null lett, de lehetett volna ez az ellenkezője is. Rendkívül sok helyzet volt mindkét kapu előtt, mindkét hálóőrnek sok dolga volt. Nagyon jó mérkőzést láthattak azok, akik figyelemmel kísérték a találkozót, bátran mondhatom, hogy európai szintű mérkőzést játszott a két csapat. Lencse úgy vélem, hogy aktív tagja lesz a csapatnak, bár ma nem ő szerezte a gólt, de szinte minden helyzethez hozzá tudott járulni. Gratulálok minden játékosnak, az ellenfélnek, hiszen a mai nap e két remek csapat nélkül más nap lett volna. Köszönöm a felejthetetlen hangulatot a szurkolóknak, és Horváth Ferenc csapatának pedig sok sikert kívánok a bajnokság további mérkőzéseihez.

Horváth Ferenc, Videoton: – Nagyon jó meccset látott a közönség, mindkét csapat sok lehetőséget alakított ki, de mindkét kapus remekül teljesített ma – ez mondjuk kicsit a védelmek kritikája is. Nem érdemeltünk vereséget, de nem érdemeltünk volna győzelmet sem, mert, amelyik csapat ennyi helyzetet kihagy, az nem érdemel három pontot. Két ilyen csapatnál előfordul, hogy egy kis szerencse is dönt, sok különbség ma nem volt a két együttes között. Ma nem voltunk olyan egységesek, mint a Ferencváros ellen, az a meccs elég sokat kivett a csapatból. Főképp a középpályás védekezésünk volt fegyelmezetlenebb, mint a Fradi ellen, de az Újpest is egy remek csapat, nem lehet lejátszani úgy egy meccset, hogy az ellenfélnek nincs helyzete.

Forrás: Újpestfc.hu, Vidi.hu


Bp. Honvéd – Szombathelyi Haladás 0-1

Marco Rossi, Honvéd: – Volt egy rossz tizenöt percünk a mérkőzésen, a maradék idő a miénk volt, mi irányítottuk a játékot. Abban a tizenöt percben viszont a Haladásnak volt egy szöglete, amiből megszerezte a győztes gólt. Meg kell, hogy dicsérjem a csapatokat – a Haladás is megdolgozott a sikerért, de ha nem Király védi a kapuját, akkor valószínűleg nem ez lett volna az eredmény. Az első félidő kiegyenlítettebb volt. Ott megszerezték azt a gólt, amivel eredmény szempontjából és játék szempontjából is hátrányba kerültünk – futni kellett az eredmény után.

Mészöly Géza, Haladás: – Nagyon értékes három pontot szereztünk. A tavasz első meccse mindig nagyon fontos. Az első félidőt jobban kezdtük, meg is voltak a lehetőségek – gondolok itt például Halmosi helyzetére, amit még nem sikerült gólra váltani. Aztán egy pontrúgás után sikerült. Ezt követően a Honvéd mindent egy lapra feltéve támadott, helyzeteket dolgozott ki. Király Gábor fantasztikus napot fogott ki ismételten. Meg kell dicsérni a Honvédot is, nagy elánnal, jól játszottak.

Forrás: Honvédfc.hu


Békéscsaba–Ferencváros 0-1

Zoran Szpisljak, Békéscsaba: – Amin a csapat az utóbbi tizennyolc órában átment, azt biztos, hogy nehéz volt feldolgozni. A csapat megállta a helyét. Az első félidőben kicsit nehezen találtuk a ritmust. A második részben már több olyan szituáció is előfordult, amiből akár többet is ki lehetett volna hozni. Sajnos nem sikerült úgy eltalálni a labdát, ahogy szerettük volna. Azonban nagyon megbízható volt a játékunk a második félidőben – egy Fradi ellen az ilyen játékot nem kell szégyellni. A következő fordulókban erre kell építeni, és a többi ellenfél ellen kell keresni a lehetőségeket. Idáig is kemény meccseket játszottunk, ez nem változik, viszont hat hónappal rutinosabbak vagyunk, tanultunk sok mindent. Ma is sokkal érettebben játszottunk.

Thomas Doll, Ferencváros: – Amikor megláttam az összeállítást, tudtam, hogy a Békéscsaba a védekezésre fog összpontosítani. Nagyon nehéz kilencven percünk volt szerdán a Videoton ellen, de jól kezdtük a Békéscsaba elleni mérkőzést, voltak akcióink, lehetőségeink. Az első játékrész, úgy érzem, jól sikerült, nem hagytuk az ellenfelünket kibontakozni. Nehézkesen mozogtunk, szükségünk van még egy kis időre, hogy megtaláljuk a ritmusunkat. A második félidő sajnos nem volt az igazi, a támadásainkat nem tudtuk befejezni, míg az ellenfél kontráiban ilyen időjárási körülmények között benne volt a veszély. Az a legfontosabb, hogy elhoztuk a három pontot és győzelemmel kezdtük a tavaszi idényt.

Forrás: Fradi.hu


Puskás Akadémia – Diósgyőr 1-0

Robert Jarni, Puskás FC: – Számunkra ez nagyon nehéz mérkőzés volt, az első mérkőzést mindig nagy várakozás előzi meg, különösen amilyen helyzetben vagyunk. A középpályán jól szűrtük az ellenfél támadásait, igazi veszélyt a DVTK szögletei, pontrúgásai és hosszú beadásai jelentettek. A csapat valódi csapatként működött, segítették egymást a játékosok, biztosak vagyunk benne, ahogy telnek a mérkőzések, csak jobban fogunk játszani, mert több van bennünk. Megérdemelten nyertünk, és bízunk a sikeres folytatásban.

Egervári Sándor, DVTK: – Az első félidőben bátortalanabbul játszottunk, talán a gyorsan bekapott gól – ami egy kézre pattant labda miatt megítélt büntető után esett – jobban megfogta a csapatot, mint ahogy arra számítottam. A második félidőben több erőt mozgósítottunk, rá tudtuk erőltetni az akaratunkat az ellenfélre. A másik oldalon is pattant kézre labda, azonban sajnos mi ebből nem kaptunk tizenegyest. De nem ezen múlt a mérkőzés, hanem azon, hogy döntő pillanatban nem találtuk meg passzokkal az ékjeinket. Ezen kívül volt kapufánk, adódott lehetőség Barczi előtt, megvoltak a helyzetek, többet ki kellett volna hozni magunkból a második félidőben. Nem az akarattal volt ma baj, sokkal inkább higgadtabban kellett volna a végjátékot felépíteni, ahogy azt a korábbi mérkőzéseken meg tudták tenni a srácok.

Forrás: DVTK.eu


Debrecen–Vasas 4-0

Kondás Elemér, DVSC: – Remekül kezdtük a találkozót, ez is volt a célunk, hogy az elejétől domináljunk és nyomást gyakoroljunk az ellenfelünkre. Nagyon szép találattal szereztünk vezetést, majd a szünetre már háromgólos előnnyel mehettünk. Jól kezdtük a második félidőt is, de van hiányérzetem, mert szerettem volna, ha ismét megzörgetjük a Vasas hálóját. Új igazolásunk, Holman Dávid jó teljesítményének örülünk, azért került ide, mert jó játékosnak tartjuk, ezt várjuk tőle, de tud még ennél is jobban futballozni. Örömteli volt, hogy a szurkolók a nyíregyházi mérkőzés után ezúttal is végig buzdítottak minket, sokat segítettek a csapatnak.

Michael Oenning, Vasas: – Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar elveszítjük a fonalat. Gyorsan jött a Debrecen első gólja, és utána is sok hibát követtünk el, a szünetig még két találatot szereztek a hazaiak. A második félidőben javult valamit a játékunk, ha akkor belőjük a nagy helyzetünket, akkor tudtunk volna szorosabb eredményt produkálni, ehelyett kontrából kaptunk egy újabb a gólt. Összeszedtük utána magunkat, volt olyan időszak, amikor elfogadhatóan játszottunk, ebből kell erőt meríteni.

Forrás: DVSC.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik