NB I

Unalmas meccsen győzött a Fradi

A listavezető Ferencváros 1-0-ra nyert a Békéscsaba vendégeként az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Békéscsaba 1912 Előre – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Békéscsabai Stadion, 2500 néző, Játékvezető: Karakó F.
Békéscsaba: Poleksic – Bényei, Fehér Zs., Vaskó, Damjanovic – Borbély (Juhász, 87.), Pilán (Szalai, 73.) – Spitzmüller, Laczkó, Fabio – Birtalan (Hudák, 60.). Edző: Zoran Szpisljak
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér Á., Ramírez – Nagy Á., Gera – Varga R. (Lamah, 60.), Hajnal, Radó (Busai, 60.) – Sesták (Trinks, 79.). Edző: Thomas Doll
Gólszerző: Pintér Á. (10.)

Az OTP Bank Liga tavaszi nyitófordulójában a listavezető Ferencvárost fogadta a sereghajtó Békéscsaba. Nem kellett sokat várni az első zöld-fehér gólra, a 10. percben Hajnal szögletét Nalepa fejelte vissza középre, Pintér Ádám pedig félmagasan, kapásból kilőtte a ficakot tizenegy méterről. (0-1)

A következő negyedórában nem láthattak helyzetet a nézők, a Fradi birtokolta a labdát, a hazaiak pedig jól tömörülve védekeztek. Aztán a 25. percben Varga Rolandot ugratták ki a jobboldalon, lapos beadását a becsúszó védő mellett Sesták azonban fölé pörgette, nagy lehetőség maradt ki. Nyolc perccel később egy szöglet utáni kipattanót Varga bombázott csúnyán fölé. A 35. percben először próbáltak a hazaiak, de Birtalan szabadrúgása elkerülte Dibusz kapuját.

A második játékrész első negyedórája eseménytelenül zajlott, mezőnyben küzdöttek egymással a játékosok a csúszós pályán. Ebben az időszakban mintha a Ferencváros kicsit belealudt volna a meccsbe, a játék képe sokkal kiegyenlítettebbé vált, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 74. percben Ramírez próbálkozott távolról, de csúnyán célt tévesztett. Az utolsó negyedórában a Békéscsaba letámadta a Fradit, jóval aktívabbak voltak a hazaiak, de helyzetbe már egyik csapat sem került, így maradt a 0-1 az éllovas javára.

– Az biztos, hogy a mérkőzés nem hozott magas színvonalat – kezdte értékelését Szenti Zoltán, a Békéscsaba korábbi kiváló védője, a Rangadó.hu szakértője. – Úgy gondolom, hogy a Ferencváros nem érdemelte meg az egygólos győzelmet, ugyanis eléggé lassan és körülményesen futballozott, a hazaiaknak járt volna egy pont. A Békéscsaba a második félidőben már kijjebb jött, a középpályán meg tudta tartani a labdát, és az egyenlítésre is volt lehetősége, amire igazából rászolgált volna.

Olvasói sztorik