NB I

Rajtol az NB I

Öt meccsel veszi kezdetét a tavasz.

A téli szünet után szombaton a 20. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga, az e heti párosításból kiemelkedik a második helyen álló Újpest és a harmadik Videoton összecsapása.

A lila-fehérek felemás őszi szezont produkáltak, hiszen az első 12 körben mindössze két győzelmet arattak, onnantól kezdve azonban remek sorozatba kezdtek, hét mérkőzésből hatot megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak – s ezzel feljöttek a második helyre. Nebojsa Vignjevics együttese az ősz zárásaként az ősi rivális Ferencváros otthonából is elhozta a három pontot, így a magyar csapatok közül elsőként diadalmaskodott a Groupama Arénában. Annak a találkozónak és a nagy menetelésnek is kulcsfigurája volt a szenegáli Mbaye Diagne, aki 14 NB I-es összecsapáson 11 gólt szerzett, ő azonban egy héttel ezelőtt távozott a klubtól és Kínába igazolt. Az afrikai támadó helyére két rutinos magyar csatár, Lázok János és Lencse László érkezett.

Az Újpesthez hasonlóan a címvédő Videoton is gyengén kezdte az őszt, és első klubként az idényben edzőt váltott: Bernard Casoni helyét ideiglenesen Pető Tamás foglalta el, majd Horváth Ferenc ült le a kispadra. Utóbbi szakember stabilizálta a csapat játékát, és ennek köszönhetően a gárda fokozatosan lépkedett előre a tabellán. A fehérváriak a hét közben önbizalom-növelő győzelemmel hangoltak az összecsapásra, ugyanis Feczesin Róbert találatával 1-0-ra diadalmaskodtak a címvédő Ferencváros otthonában a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Thomas Doll irányította FTC tetemes, 18 pontos előnnyel vezeti a tabellát, s a tavaszi nyitányon a sereghajtó Békéscsaba otthonába látogat. A zöld-fehéreknél éppen az Újpest elleni derbin szenvedett súlyos bokasérülést Böde Dániel, s ugyan a válogatott csatár felépülése a német szakember szerint remek ütemben halad, még néhány hétre szüksége van a visszatérésig, így addig a többieknek kell pótolniuk a kiváló fizikumú játékost.

A 20. forduló nem lesz teljes, ugyanis az MTK – Paksi FC találkozót elhalasztották a vendégek kérésére, mert két munkatársuknál bakteriális fertőzést diagnosztizáltak és a további megbetegedések elkerülése érdekében a klub összes dolgozója laborvizsgálaton vesz részt, de ennek eredményei csak a jövő héten érkeznek meg.

OTP Bank Liga, 20. forduló

Február 13. szombat:

15.30: Puskás Akadémia – Diósgyőri VTK, játékvezető: Vad II.

15.30: Budapest Honvéd – Szombathelyi-Swietelsky Haladás, játékvezető: Andó-Szabó

15.30: Debreceni VSC-TEVA – Vasas, játékvezető: Erdős

15.30: Békéscsaba 1912 Előre – Ferencváros, játékvezető: Karakó

18 óra: Újpest FC – Videoton FC, játékvezető: Kassai

Az MTK – Paksi FC találkozót elhalasztották.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik