NB I

Ősszel már albérletben játszik a DVTK

Egymilliárd forint a diósgyőriek költségvetése – egyebek mellett erről is szó volt a szurkolói ankéton.

Az NB I-es DVTK vezetése kötetlen beszélgetésre hívta a diósgyőri szurkolókat. Szabó Tamás ügyvezető, Tamás Gábor gazdasági igazgató, Szemán Norbert operatív igazgató, Szűcs Ákos marketingvezető, Árki Gábor sportigazgató, Egervári Sándor vezetőedző, Pisont István másodedző, valamint Benczés Miklós akadémiai igazgató várta a kérdéseket – írja a klubhonlap. Sok érdekes dologról esett szó, ezekből válogattunk.

Az új stadionról

Szabó Tamás: – Az új diósgyőri stadion építése állami beruházás, egy a klubtól teljes mértékben független projektcég irányítja. Néhány hónappal ezelőttig mi is aktívan részt vettünk a szakmai előkészítésben. Jelenleg információink szerint a közbeszerzés dokumentációját készíti elő a minisztérium. A 2017 nyarára tervezett átadás reálisnak tűnik, és ennél fogva mi úgy tudjuk, hogy ősszel már „albérletben” játszik a DVTK.

Arról, hogy milyen focit játszik majd a csapat

Egervári Sándor: – Ismereteim szerint agresszív védekezés, és a labdaszerzést követő gyors, egyritmusú támadások vezették sikerre a Diósgyőrt. Ez nem áll messze attól, amire a jelenlegi játékoskeret alkalmas. A téli felkészülés során nagyot kellett változtatni a védekezés agresszivitásán, a középpályás védekezésen. Magas, erős játékosok szerepelnek a pálya tengelyében, ezt a testi erőt kamatoztatni kell a mérkőzéseken. Várom a rajtot, hogy az eddig elvégzett munka mire lesz elég.

Arról, hogy mennyi a költségvetés

Szabó Tamás: – Körülbelül egymilliárd forint az első csapaté.

Arról, hogy „miért nem tudtak igazolni”

Árki Gábor: – Tudtunk, a fő célpontunk már a DVTK játékosa. Elek Ákos hazahozatalára hatalmas energiákat áldoztunk. Több klub is szerette volna leigazolni, ezért az eredetileg jelzett kivásárlási árhoz képest is jóval többet kellett fizetnünk az ellenajánlatok miatt. Azt se feledjük el, hogy több, meghatározó játékos szerződését meghosszabbítottuk, mert az ő képességeiket ismerjük, már bizonyítottak, és komoly értékeinknek tekintjük őket. A vezetőedzőnkkel konzultálva azért senkit sem hoztunk ide, hogy többen legyünk, inkább az utánpótlásból emeltük ki az arra érdemeseket.

Grumic maradásáról és a három csatárról

Árki Gábor: – Nem csak három csatárunk van. Magyarországon még nem ez a jellemző, de ha valaki átadólistára kerül, az nem automatikusan jelenti azt, hogy távozik is. Miroslav Grumic esetében is ez a helyzet, nem kaptunk érte megfelelő ajánlatot, így ő is a DVTK játékosa, és ha Egervári Sándor úgy dönt, akkor bármikor bevethető.

Arról, hogy várható-e újabb szponzor

Szabó Tamás: – Több nagyon komoly céggel tárgyalunk, van, akivel előrehaladott állapotban tartanak a megbeszélések. Ebből a szempontból is kiemelten fontos, hogy a DVTK ma már újra nem csak egy miskolci labdarúgó klub, hanem több sportágban szerepel, illetve az is, hogy Egerrel és Salgótarjánnal együtt egy egész régiót lefedünk a közeljövőben. Ezzel a háttérrel könnyebb megszólítani a nagyobb támogatókat, azokat, akiknek a fantáziáját pusztán egy helyi futballcsapat egyáltalán nem mozgatja meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik