NB I

Lázok önbizalmát helyre billentette az újpesti szerződés

A 31 éves csatárt Amerikából is keresték, de a liláknál az NB I legjobb edzőjével dolgozhat együtt.

Kapcsolódó cikkek

Kilencszer volt kezdő, egy gólt szerzett ősszel a Vasas együttesében Lázok János. A 31 éves támadó a télen a 10. helyen álló angyalföldiektől a második Újpesthez igazolt. A korábbi kétszeres válogatott Lázok a Digi Sport csütörtök reggeli műsorában beszélt a váltásról.

– Szerdán az Újpest 8-1-re legyőzte a Tiszaújvárost a Magyar Kupában. Miért nem volt keretben?

– Sajnos nem jött meg az a papír, amivel pályára tudtam volna lépni. Szerettem volna játszani, mert nagyon kevés perc van a lábamban az elmúlt időszakból. Bízom benne, hogy hamarosan bemutatkozhatok és segítségére leszek az Újpestnek – kezdte Lázok János.

– Milyen volt az ősz a Vasasnál?

– Szanyó Károly idején stabil kezdő voltam, és végig is játszottam a meccseket. A Puskás Akadémia elleni mérkőzés után megtört a lendületünk, előtte megvertük a Vidit és a Békéscsabát, és jól is játszottunk. A felcsútiak ellen az utolsó percekben kaptunk ki, és ott valamit megtört. Utána a csapat szerkezete változott, kikerültem a kezdőből és volt egy kisebb sérülésem is. Amikor visszatértem, akkor edzőváltás történt, és Simon Antal már nem úgy számított rám, mint Szanyó.

– Egyébként jól érezte magát Angyalföldön? Az edzőváltás miatt távozott?

– Mindenki tudja, hogy a Vasas az otthonom volt. Nem éreztem azonban jól magam teljesen, hiszen a sikertelenség erre is rányomta a bélyegét. Többet láttam a csapatban, és sajnálom, hogy nem voltunk sikeresek.

– Mit mondott az új német szakember, Michael Oenning? Már az elején közölte, hogy nem számít a szolgálataira?

– Az elején úgy vettem észre, hogy számít rám, beszélgettünk is erről. Az első hét után úgy tűnt, hogy komoly szerepet fog nekem szánni, aztán elmentünk edzőtáborba, majd felhívott Vancsa Miklós ügyvezető, hogy ő úgy látja, nem sok lehetőséget fogok kapni, és ha gondolom, akkor elválhatunk. Ez hirtelen jött, és gondolkodnom kellett két napot. Volt még hátra fél év a szerződésemből, de én mindig próbáltam elkerülni azt, hogy szembe menjek valakivel, úgyhogy szépen békésen elváltunk.

– Egy csatárt persze a gólok jellemzik. Ebből a szempontból tényleg nem volt sikeres az ősz…

– A gólok nem jöttek, de a játék jól ment. Igaz, maradtak ki helyzetek, büntetők, de ha hat-hét ponttal többet szereztünk volna, akkor még mindig a Vasas játékosa lennék. Úgy látom, hogy a sikertelenség szülte meg azt, hogy pár embertől meg kellett válni.

– Több helyre is hívták?

– Igen, volt ajánlatom Amerikából, illetve magyar kluboktól is érkezett megkeresés. Amikor meghallottam az Újpestet, akkor szinte gondolkodás nélkül, az első telefonhívásra elfogadtam azt, amit ajánlottak. Nem kell megmagyarázni senkinek, hogy miért.

– Elégtétel az ön számára, hogy a kiesés ellen küzdő klubnál nem számítanak önre, a második helyezett csapat pedig leigazolja?

– Abszolút, és ezzel az önbizalmam egy kicsit a helyére is került. Örülök, hogy vannak még olyan szakemberek, edzők, akik jó játékosnak tartanak. Az elmúlt években az önbizalmam lejjebb ment, mert közben hallottam a hátam mögött mindenféle dolgokat. Most helyére billent azért az önbizalmam, hogy egy második helyezett csapat komolyan számít rám. Megpróbálom ezt meglovagolni.

– Újpesten mit várnak öntől? Mit mondott Vignjevics mester, valamint a klubvezetés?

– Még nem beszéltünk arról a vezetőedzővel, hogy mit vár el tőlem. A taktikáról, az elképzeléseiről váltottunk néhány szót. Akkor is mondtam már, amikor még nem Újpesten futballoztam, hogy Vignjevics a legjobb edző az NB I-ben, és öröm lesz vele együtt dolgozni, minden utasítására oda fogok figyelni.

– Milyen teljesítményt vár önmagától és a csapattól a tavasszal?

– Magamtól azt várom, hogy a közönség újra a régi Lázok Janit lássa, aki veszélyes a kapura. Mindent meg fogok tenni a csapat sikerességéért, a motivációval biztosan nem lesz probléma. Bízom abban, hogy meg tudjuk tartani ezt a második helyet, és olyan csapat alapköveit rakjuk le, amely jövőre harcban lehet a rég várt bajnoki címért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik