NB I

Nyolcat lőtt, gyakorlatilag kupaelődöntős az Újpest

A Tiszaújváros ráijesztett a lilákra, de végül 8-1-es kiütés lett a vége.
Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Újpest FC – Termálfürdő Tiszaújváros 8-1 (2-1)
Szusza-stadion, játékvezető: Erdős
Újpest: Balajcza – Heris, Kecskés, Litauszki, Mohl – Windecker, Bardhi, Balogh B. – Hazard (Cseke, 68.), Balázs B. (Angelov, 63.), Andrics (Filkor, 68.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Polényi (Horváth T., 88.), Fodor, Hajdu, Molnár L. – Kovács P. (Angyal N., a szünetben), Bussy, Kerekes, Hussein – Katona B., Varga Z. (Kovács Sz., 65.). Edző: Bocsi Zoltán
Gólszerzők: Andrics (42., 48.), Balogh B. (45., 58.), Katona (öngól 60.), Bardhi (62.), Hazard (65.), Mohl (73.), illetve Katona (11.)

A harmadosztályú Tiszaújvárossal került szembe a Magyar Kupa negyeddöntőjében az Újpest. A fővárosi együttes volt a pályaválasztó a párharc első mérkőzésén.

Az első hazai lehetőségre a negyedik percig kellett várni: Andrics lövése nem sokkal kerülte el a kaput. A 11. percben aztán jött a hidegzuhany: Katona lépett ki a leshatáron, és ziccerét kihasználva Balajcza mellett a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Balázs Benjámin és Balogh lövése sem talált kaput, közte pedig Andrics tűnt el a tizenhatoson belül, de a játékvezető neki adott sárga lapot színészkedésért – derül ki az újpesti klubhonlapbeszámolójából.

Kapuja elé szegezte a vendégeket az Újpest: a 29. percben már a léc mentette meg a tiszaújvárosiakat a góltól. A vendégek előtt is adódott helyzet: Katona estében lőtte mellé a labdát. A félidő végére érkezett meg az újpesti egyenlítő gól: Andrics megpattanó lövése talált utat a hálóba (1-1). Nem csak az egyenlítés, de a vezetés is meglett végül az Újpestnek a lefújásig: Hazard passzát Balogh juttatta a kapuba (2-1).

Ott folytatta az NB I-es együttes, ahol a szünet előtt abbahagyta: a 48. percben ismét Hazard volt az előkészítő, aki ezúttal az első gól szerzőjét, Andricsot hozta jó helyzetbe – utóbbi nem hibázott (3-1). Még nem telt el egy óra a meccsből, amikor Balogh is megduplázta góljai számát (4-1), majd egy szöglet után az egyik hazai védő vétett öngólt (5-1). Négy perc alatt szerzett három gólt az Újpest: a 62. minutumban Bardhi értékesítette helyzetét (6-1).

Ha egy üzlet beindul: a 65. percben az addig előkészítőként jeleskedő Hazard szerezte meg csapata hetedik gólját (7-1). A 73. minutumban alakult ki a végeredmény: ismét egy szöglet után ezúttal Mohl fejelt a hálóba – 8-1-re nyert az Újpest.

Olvasói sztorik