NB I

Egygólos előnyben a Békéscsaba

Ezúttal elmaradt a kozármislenyi bravúr az élvonalbeli csapat ellen a Magyar Kupában.
Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés
Békéscsaba 1912 Előre – HR-Rent Kozármisleny 2-1 (2-1)
Békéscsaba, 500 néző. Játékvezető: Berke
Békéscsaba: Mursits – Bényei, Vaskó, Damjanovics (Spitzmüller, 64.), Fabio – Takács P., Koszó (Juhász, 82.), Piermayr – Birtalan, Laczkó – Paukner (Hudák, 52.). Edző: Zoran Szpisljak
Kozármisleny: Molnár P. – Kiss M., Fellai, Lantos, Kocsis A. – Kovács T., Nagy E., Kirchner, – Gránicz (Puskás, 87.), Nagy M., Beke (Szinanovics, 65.). Edző: Németh Zsolt
Gólszerzők: Kovács T. (öngól 27.), Birtalan (32.), illetve Beke (17.)

Az Újpesthez hasonlóan a Békéscsabának is NB III-as ellenfél jutott a Magyar Kupa negyeddöntőjében: a korábbi fordulókban a Honvédot, a Diósgyőrt és a Puskás Akadémiát is elbúcsúztató Kozármisleny látogatott a Viharsarokba a párharc első meccsén.

Egy csabai lövés okozta az első nagyobb izgalmat a hatodik percben, majd a mislenyiek is célba vették a hazai kaput – szintén kevés sikerrel. A 17. percben viszont Beke már nem hibázott: egy szögletet követően a lecsorgó labdát vágta a kapuba (0-1). Tíz perccel később jött a hazaiak egyenlítő gólja: egy bal oldalról belőtt szabadrúgásnál Molnár Péter lépett ki rossz ütemben, így a labda Birtalan vagy Damjanovics lábáról a hálóba vágódott (1-1), de végül Kovácsnak írták be öngólnak – számolt be a Kozármisleny honlapja.

Négy perccel később már egyértelműen Birtalan volt a gólszerző: egy beívelt szabadrúgást követő fejesével villámgyorsan fordított az élvonalbeli együttes (2-1), és előnye ki is tartott a játékrész hátralevő részében.

A második félidőben cserékkel próbálták felpörgetni a játékot a szakvezetők, de nagyon sok említésre méltó esemény nem történt. A hajrában Nagy Krisztián fejese szállt nem sokkal mellé. A Kozármisleny hajtott az egyenlítésért, a hazaiak pedig kontrákkal próbáltak veszélyeztetni. A Békéscsaba megőrizte előnyét, így jobb helyzetből várja a visszavágót, mint riválisa.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik