NB I

Szombathelyre tart az erdélyi Xavi

Kovács Lóránt a Haladással tárgyal.

Korábban már a hazai lapokban szó esett róla, hogy a román sajtóban csak erdélyi Xaviként emlegetett Kovács Lóránt a télen Magyarországra szerződhet. Múlt héten Debrecenben járt, a Nemzeti Sport Online értesülései szerint azonban a Szombathelyi Swietelsky-Haladáshoz szerződhet.

– Meg tudom erősíteni, Kovács Lóránt valóban Szombathelyre igazolhat – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online érdeklődésére a Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós.

– A középpályás már Szombathelyen van, ma a csapattal edzett. Holnap orvosi vizsgálaton vesz részt. Folynak az egyeztetések az ügyében, jó esély van a megegyezésre – tette hozzá a sportvezető.

Kolozsvári sajtóértesülések szerint Kovács Lórántnak – aki román korosztályos válogatott volt, de szívesen lenne a magyar felnőtt nemzeti csapat tagja – tartozik klubja, az U, az átigazolás érdekében a játékos lemondott járandóságáról. A numaiu.ro korábban harmincezer eurós átigazolási díjról írt vele kapcsolatban. A román sajtó múlt héten már biztosra vette, hogy Debrecenbe igazol, járt is a DVSC-nél, de végül nem született egyezség az ügyében.

Kovács Lóránt Marosvásárhelyen született, 15 éves korától Kolozsváron pallérozódott. Előbb az FC Ardealul Cluj utánpótlásképző-központban, majd az Universitateánál (fél évet kölcsönben a harmadik ligás Resicában is játszott). A román élvonalban összesen 35 meccsen szerepelt, a másodosztályban hét találkozón lépett pályára ebben az idényben. Az első osztályban két gólt jegyzett, a Pandurii elleni bombája után a román sajtó erdélyi Xaviként emlegette.

Olvasói sztorik