NB I

Mínusz kettőről felállt, de kikapott a Vasas

Meglepte az angyalföldieket az NB III-as Dorog a szombati edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés
Vasas FC – Dorogi FC 2-3 (0-2)
Mészöly Kálmán műfüves pálya
Vasas: Nagy G. – Preklet (Berecz, 70.), Debreceni, Ristevski (Vida, a szünetben), Hangya – Czvitkovics (Adamovics, 75.), Korcsmár (Grúz, 70.), Müller (Ignatidisz, a szünetben) – Remili, Novák, Ádám M. (Könyves, 61.) Edző: Michael Oenning
Gólszerzők: Novák (60.), Könyves (80.), illetve Sitku (7.), Szedlár (21.), Reznek (90.)

Műfüves pályáján fogadta a Vasas az NB III-as Dorogot szombat délelőtt.

Aligha ilyen kezdésre számítottak az angyalföldiek: a Dorog első szögletét a rutinos, korábbi NB I-es gólvágó, Sitku Illés bólintotta a kapuba (0-1). Vasas-helyzetek következtek, de gólt ismét a vendégek szereztek: a 21. percben métereken keresztül vitte előre a labdát Szedlár, nem helyezkedtek jól a hazai védők, Bojtor kapott jó ütemben passzt, és nem hibázott (0-2) – derül ki a Vasas-honlap tudósításából.

Több alkalommal kellett védenie a dorogi kapusnak, majd amikor már ő is tehetetlen volt – Novák fejelt kapura a hajrában –, akkor a keresztléc segítette ki Szemerédit.

A második félidő elején előbb a Vasas, majd a Dorog veszélyeztetett, de Novák fejese, valamint Sitku lövése is centikkel elkerülte a kaput. A hatvanadik perc hozta meg a Vasas-gólt: Novák 24 méterről vágta a kapuba a labdát (1-2). Harcolt az egyenlítésért a Vasas, de a Dorognak is akadtak lehetőségei. A 80. percben Könyves révén egyenlítettek a hazaiak: egy hosszúnak tűnő indítást kapott a saját térfelükről, de át tudta venni a labdát, és kiszorított helyzetből el tudta pöckölni Grósz mellett a kapu bal oldalába (2-2). A hajrában a győzelemért rohamoztak az angyalföldiek, de győztes gólt a vendégek szereztek: egy szöglet utáni kavarodásban Reznek vette be a hazai kaput (2-3).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik