NB I

Debrecenben nyert a Fradi

Három gólt lőttek a zöld-fehérek, de a végén Dibusz bravúrjai is kellettek a sikerhez.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Ferencvárosi TC 2-3 (1-2)
Debrecen
DVSC: Radosevics – Korhut, Mészáros (Szatmári, 72.), Brkovic, Lázár P. – Jovanovics, Varga J., Szakály P., Horváth Zs. – Kulcsár (Coulibaly, a szünetben), Holman. Edző: Kondás Elemér
FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Pintér, Ramírez (Leandro, a szünetben) – Nagy Á. (Nagy D., 69.), Gera Z. – Varga R. (Lakatos, 77.), Hajnal (Trinks, 69.), Lamah (Busai, 77.) – Radó. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Horváth Zs. (10.), Brkovic (80.), illetve Lamah (7.), Varga R. (21.), Radó (64.)

Edzőmeccset játszott csütörtök kora délután a Ferencváros és a Debrecen. A Fradi vonattal érkezett a hajdúságiak otthonába.

A nem megszokott utazás azonban nem zavarta meg a vendégeket: Lamah kígyózott át a középpályán – közben egy kötényt is kiosztott –, majd a jobb oldalon futó Varga elé tekert, aki középre kanyarított. A debreceni védőkről ide-oda pattogott a labda, amelyre végül Lamah csapott le, és néhány méterről a kapuba lőtt (0-1). Az előny azonban nem tartott sokáig: az ex-fradista Holman passzolt a tizenhatoson belül Horváthhoz, aki kissé kiszorított szögből, hét méterről a hosszúba lőtt (1-1) – derült ki a Ferencváros honlapjánaktudósításából.

Nem sokkal később Varga a kapufát találta el, a 21. percben azonban már pontosabban célzott: Hajnal kapott remek kiugratást, így csak a kapus állt vele szemben, a válogatott játékos rendkívül önzetlenül a nála még jobb helyzetben mellette futó Vargához passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett lőnie (1-2).

Egy óra játékot követően Korhut lövését védte Dibusz. Ezután Radó megpattanó lövése vágódott a debreceni kapuba (1-3), majd a 68. percben kis híján tovább nőtt a különbség: Hajnal távoli szabadrúgása a kapufán csattant.

A hajrába érve szépített a DVSC: a 80. percben Brkovic pofozott a hálóba egy beadást (2-3). Dibusz védései kellettek a Fradi előny megtartásához: egy bal oldali szöglet után Sidibe fejelt a jobb alsó felé, a kapus azonban óriásit védett vetődve, nem sokkal később pedig egy ívelt labdát szedett ki a jobb felső elől. Kitartott a végéig az FTC előnye: 3-2-re nyert a Debrecen otthonában.

Olvasói sztorik