NB I

Egy góllal nyert a Honvéd a Szeged 2011 ellen

A második félidőben Jelena Richárd döntött.
Felkészülési mérkőzés
Bp. Honvéd–Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-0 (0-0)
Felkészülési mérkőzés, Budapest.
Bp. Honvéd, 1. félidő: Kemenes – Lovric, Baráth, Bobál D. – King, Nagy G., Hidi, Vasziljevics, Hajdú Á. – Youla, Vernes. 2. félidő: Nagy S. – Lovric, Ignjatovics, Bobál D. – King, Gazdag, Kamber, Holender, Hajdú Á. (Szilágyi) – Youla (Jelena), Prosser. Vezetőedző: Marco Rossi.
Szeged 2011-Grosics Akadémia: Szántai – Achim, Farkas, Tóth, Zabari, Szabó, Coroian, Oláh, Obot, Zelenyánszki, Andorka. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerző: Jelena (69.).

Véget ért a műfüves korszak, hétfőtől füvön edzett a Bp. Honvéd, így a szerdai edzőmérkőzést is a füves edzőpályán rendezték. A sérültek névsora nem hosszú, Dark, Botka és Eppel a pálya széléről figyelte a többieket. A védelem baloldalán Hajdú Ádám személyében egy próbajátékos is szerepelt. Hétköznap és a borongós idő ellenére szép számban látogattak ki a szurkolók a Szeged elleni meccsre – számolt be a kispestiek honlapja.

Az első félidőben a mezőnymunka dominált, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben. Kemenes szép védése és Vasziljevics kapufája jelentette a legnagyobb izgalmat. Szünetben hat helyen cserélt Marco Rossi. Nagy Gergő, Hidi, Vasziljevics, Vernes, Baráth és Kemenes helyett Gazdag, Kamber, Holender, Prosser, Ignjatovics és Nagy Sándor állt be.

A második félidőben többet támadtak a hazaiak, a szegediek ritkán kerültek a kapu elé, ha viszont odakerültek, akkor veszélyesek voltak. A 60. percben két újabb cserét hajtottak végre a vendéglátók, a próbajátékon lévő Hajdú helyére Szilágyi állt be, Youlát pedig a fiatal Jelena váltotta. A cserék után nem sokkal Prosser beadását Kamber fejelte a felsőlécre. A 70. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja. Kamber ezúttal az előkészítésben jeleskedett, balról belőtt labdáját Jelena egyből, 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte (1-0). Néhány perc múlva kis híján egyenlítettek a szegediek, de a kapufa Nagy Sándor segítségére sietett.

A meccs után a Honvéd edzője, Marco Rossi a következőket mondta a látottakról:
– Nem játszottunk jól, lassúak voltunk. Ennek az az oka, hogy csak harmadik napja edzünk füvön. Az a legfontosabb, hogy senki sem sérült meg.

Olvasói sztorik