NB I

Bajner Bálintnak jobban fekszik Anglia

A negyvenfokos láz nem döntötte le, és Európába készül. Csertői Aurél irányításával...

Törökországban edzőtáborozik a Paksi FC. A tolnaiaknál, ez már az edzőmeccseken is látszik, egyre nagyobb szerepet kap az Angliából hazatérő Bajner Bálint.

A Rangado.hu a paksiak szállodájában készített interjút a 25 éves csatárral.

– Miként értékelné az eddig Pakson töltött időszakot?

– Mindenképpen kiemelném, hogy nagyon kellemeset csalódtam. Boldog vagyok, és örülök, hogy itt lehetek. Minden elkövetek annak érdekében, hogy minél előbb utolérjem magam fizikálisan, illetve minden szempontból. Elsődleges számomra, hogy a csapat jól szerepeljen. Úgy gondolom, nagyon sikeres fél szezont produkáltak a srácok, és bízom a hasonló folytatásban.

– Úgy hallottam, nincs túl jó állapotban.

– Egy hétig negyvenfokos lázam volt a kiutazás előtt, az nem hiányzott. Egyébként rendben elkezdtem az alapozást a csapattal, de az az igazság, hogy nekem a tavalyi év utolsó öt-hat hónapját kellene bepótolnom. Egyénileg is készülök, és azon vagyok, hogy minél előbb rendben legyek.

– Azért már az ősszel is voltak jó meccsei, a nevelőegyesületének gólt is rúgott, ráadásul nem is csúnyát…

– Jó érzés volt, mert az első gólomat lőttem a Paks színeiben, ráadásul hosszú idő után találtam be itthon. Annak ellenére is örültem, hogy a Haladásnak rúgtam, de ez csak egy gól volt, amit amúgy már el is felejtettem. Egy emléknek majd jó lesz. Most előre kell tekinteni, és minél többször betalálni tavasszal.

– Csertői Aurél kemény és szigorú vezetőedző hírében. Mik a tapasztalatai ezen a téren, és milyen a viszonyuk?

– Az biztos, hogy kemény edző, de azt gondolom, hogy ez kell a játékosoknak. Magyarországon Csertői Aurél az egyik legsikeresebb szakember, úgyhogy a módszerei is az egyik legjobbak. Eddig mindenhol ért el sikereket. Mindenkit egyenlő mércével mér. Korrekt a tréningeken, és a munkán kívül is.

– Visszatért a magyar futballba. Milyen erősségűnek tartja az NB I-et, összehasonlítva akár az angol másod-, vagy harmadosztállyal?

– Most, hogy hazakerültem, azt vettem észre, hogy teljesen más a foci, mint például Angliában. Aláírom, hogy itthon nagyon sok az ügyes, technikás játékos, de a fizikális dolgokra senki nem fektet akkora hangsúlyt. Angliában azért ez teljesen más, és valljuk be őszintén nekem az jobban is fekszik. Örülök azonban, hogy megtanulhatom a Paks által felvállalt játékot, amelyet szerintem nagyon jól játszik a csapat. Technikás játékosok vesznek körül, és ebből is tanulok. Mindenhol tanulok valami újat a játékról.

– Hova illesztené ezt a paksi állomást a karrierjébe? El tudja képzelni, hogy akár hosszabb távon is Pakson maradjon?

– Mindenképpen azt szeretném, hogy sikeresek legyünk a csapattal. Vannak álmaim a Pakssal, és úgy gondolkodok, hogy itt elérhetek jó pár dolgot. Minden játékosnak vannak céljai. Egy estleges Európa Liga-szereplés mindenki számára olyan motiváció, amiben érdemes gondolkodni.

– Németh Krisztián Katarba szerződött. Volt légiósként mit gondol erről?

– A mai világban szerintem már mindenhonnan vissza lehet kapaszkodni, Ausztráliából például nagyon sok futballistát igazolnak az angol Championshipbe. Ma már mindenhonnan van esély jó szerződésre.

– Karrierje során volt hasonló ajánlata?

– Nyáron nagyon sok lehetőségem volt, de számomra szempont volt édesanyám és a család. Úgy érzem, nagyon jól döntöttem.

Olvasói sztorik