NB I

A Unitedért rajong, Suárezről mesél a Békéscsaba ex-liverpooli csatára

Nathan Eccleston egy jó kis fickó, akire Steven Gerrard is figyelt. Belekben nyilatkozott munkatársunknak.

A román Botosani ellen 2-1-re elveszített törökországi felkészülési mérkőzésen lépett először pályára a Békéscsaba színeiben Nathan Eccleston. A korábban Liverpoolban is futballozó 25 éves angol csatár 60 percet játszott a találkozón, a lefújás után pedig a Rangadónak adott exkluzív interjút.

– Ez volt az első meccsem a felkészülés során, ezért jó érzés volt pályára lépni, és játszani hatvan percet. Az ellenfél kiváló együttes volt, nagyon jól passzoltak. Az első félidőben nekünk és nekik is voltak helyzeteik, lehangoló volt gólt kapni a játékrész utolsó perceiben, de összességében egy jó meccset játszottunk. Ezek a mérkőzések az erőnlét megszerzéséről szólnak, hogy a szezon kezdetére rendben legyünk fizikálisan – mondta Nathan Eccleston.

– Miért döntött úgy, hogy Békéscsabára igazol?

– Angliában van egy ügynököm, és rajta keresztül valósult meg a szerződés. Ő tudta, hogy Európán belül szeretném folytatni. A Békéscsaba egy első osztályú klub, amely jelenleg az utolsó, de remélem, hogy ki tudjuk harcolni a bennmaradást. Azért jöttem, hogy futballozzak, és ez egy jó lehetőség számomra. Voltak ajánlataim Thaiföldről és Ausztráliából is, de huszonöt évesen nem akartam ilyen távoli országokba menni. Európában maradtam inkább egy első osztályú csapatban, és ha itt gólokat lövök, és fel tudom hívni magamra a figyelmet, akkor később egy még jobb lehetőség is adódhat előttem.

– Korábban szerepelt az egyik legnagyobb angol klubban, a Liverpoolban is…

– Hat és félévet töltöttem a Liverpoolnál, ahonnan három és fél éve távoztam, Brendan Rodgers ideje alatt. Rengeteg tapasztalatot szereztem a nemzetközi szupersztárok mellett, fiatalként nagyon sokat tudtam tanulni az ilyen típusú játékosoktól. Nagyon jól átadták a futball alapjait, és segítették a fiatalok fejlődését. A karrierem szempontjából nagyon értékes számomra az időszak, amelyet a Liverpoolnál töltöttem.

– Kik voltak a legjobb barátai a Liverpoolnál?

– Sok barátom lett, mert három különböző menedzser kezei alatt is játszottam ott. A jelenleg Newcastle-t erősítő Jonjo Shelvey és a most Norwich Cityben szereplő Andre Wisdom álltak hozzám a legközelebb. Amikor felkerültem a nagycsapathoz, akkor Ryan Babel volt az, aki nagyon rendes volt velem, és sokat segített. A legnagyobbak közül Jamie Carragher és Steven Gerrard is sajátnevelésű játékosai voltak a Liverpoolnak, ezért ők is mindig nagyon odafigyeltek a felnőttekhez felkerülő fiatalokra.

– A Barcelona világsztárjával, Luis Suárezzel is játszott együtt. Milyen srác az uruguayi támadó?

– Többnyire spanyolul beszélt mindig, de egy igazi viccelődös, tréfás fiú volt. Olyan könnyűnek tűnik, ahogy rugdossa a gólokat, de minden nap, minden edzésen nagyon odatette magát. Xabi Alonso és Steven Gerrard ugyanez, hihetetlen volt, ahogy tréningeztek és játszottak. Kiváló pályafutások van, igazi világklasszisok, de ez nem véletlen. Minden egyes nap a legmagasabb szinten edzenek és készülnek.

– Manchesterben született, Liverpoolban játszott, így felmerül a kérdés, hogy valójában melyik is a kedvenc klubcsapata?

– Kissrác korom óta a Manchester Unitednek szurkolok. Amikor tizenöt évesen a Liverpoolhoz kerültem, akkor nagyon sokat ugrattak, amiért Manchesterből érkeztem. Sok-sok évet töltöttem a Liverpoolnál, és bármilyen furcsa is, most már mindkét csapatnak szurkolok.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik