NB I

Keményen dolgoznak, majd mókáznak és ugratják egymást a Haladás-játékosok

Iszlai Bence a törökországi edzőtábor kulisszatitkairól.

Kapcsolódó cikkek

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-0-ra legyőzte a román élvonalbeli Voluntari csapatát a törökországi Belekben, felkészülési mérkőzésen. A zöld-fehérek kezdőjében ott volt az alapembernek számító, korábbi utánpótlás-válogatott Iszlai Bence, aki több jó szereléssel, és forintos indításokkal vétette észre magát a románok elleni összecsapáson.

– Egy kiegyenlített mérkőzést játszottunk a román bajnokság utolsó előtti helyezettjével. Az első félidőben azért nekünk voltak a nagyobb a helyzeteink, és a második játékrészben az apró fölényünk gólban is megmutatkozott. Szerencsére meg tudtuk tartani az egygólos vezetést. Voltak lehetőségei a románoknak is, de mi egyet ki is tudtunk használni, ennyivel jobbak voltunk – értékelt Iszlai Bence a Rangadónak a meccs után.

– Az idei már a sokadik törökországi edzőtábora a Haladással. Hogy érzi magát?

– Nagyon szeretem ezeket az edzőtáborokat, ilyenkor együtt van a csapat, tudunk sokat mókázni. A körülmények parádésak, kiváló pályákon tudunk edzeni, ami nagyban segíti, hogy a tavasszal majd jól szerepeljünk, úgyhogy felemelő érzés idejönni.

– Hatodik helyen áll a Haladás, egy pontra a dobogótól. Miképp gondol vissza az őszre, és mit vár a tavaszi szezontól?

– Természetesen jobb és rosszabb meccseink is voltak az ősszel, de úgy gondolom, hogy azért több volt a jobb. Megpróbálunk felkészülni becsületesen a sűrű tavaszra, és szeretnénk megcélozni a dobogót. Ez nem elvárás a csapattal szemben, de így egymás között azért beszéljük, hogy jó lenne minél előrébb végezni, és ezért mindent meg is fogunk tenni.

– Rengeteg edzés, és felkészülési mérkőzés szerepel a programban egy ilyen edzőtábor során, de mivel töltik a szabadidejüket?

– Amikor dolgozni kell, akkor megcsináljuk a kemény munkát, de amikor lazítani lehet, akkor lazítunk is. Kártyázással, beszélgetéssel, és egymás ugratásával töltjük az időt, amikor nincsenek edzések.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik